Receptai
Jautienos drebučiai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1kg kojų,2.1kg jautienos mentės,
3.2 morkos,
4.2 svogūnų galvutės,
petražolės šaknis,
5.2 skiltelės česnako,
6.1 virtas kiaušinis,
lauro lapelių, pipirų,
7.1 šaukštas druskos,
petražolių lapelių.
Veiksmai :
Kojas apsvilinti, sukapoti gabalais, nuplauti , užpilti šaltu vandeniu. Mėsą perpjauti į du gabalus, gerai nuplauti ir sudėti kartu su kojomis į puodą. Kai užvirs, skystį nupilti, o kojas ir mėsą perplauti šaltu vandeniu. Sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir 3 val. virti, nugraibant putas. Jei reikia, įpilti vandens. Mėsai pavirus, suberti prieskonines daržoves, pasūdyti ir susilpninti ugnį.Išvirusią mėsą išimti ir atšaldyti. Kojas virti toliau, kol išsiners kaulai. Išvirus įberti pipirų, įmesti lauro lapelių, susmulkinto česnako ir palaikyti 20 min. Paskui perkošti per sietelį.
Atvėsusią mėsą pjaustyti riekelėmis. Į pusdubenį įpilti kelis šaukštus atvėsusio sultinio, greitai sušaldyti, paskui iškloti morkos griežinėliais, petražolių lapeliais, supjaustytu kiaušiniu. Ant viršaus išdėlioti mėsos riekeles. Jas užpilti atvėsusiu sultiniu, kad apsemtų. Kai sustings, mėsos drebučius išversti iš pusdubenio ir patiekti su krienais, majonezu bei daržovių salotomis. Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos laikymas - Jeigu nusprendėte mėsą ilgiau laikyti, t.y. šaldyti, tai jokiu būdu neplaukite jos vandeniu, nes greičiau suges...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Važiuoja sunkvežimis, jį sustabdo kelių policija. Policininkas:
- Klausyk, ar tu kvailas? Trečią kartą tave stabdau ir sakau, kad tau iš kėbulo kažkas byra!
- Žinai, stabdyk tu mane nors ir aštuntą kartą, bet pasakysiu tą patį: žiema! Plikledis! Važinėju! Barstau!