Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Prieskoniai


Prieskonius galima vartoti ne tik šviežius, bet ir džiovintus ar užšaldytus.Išdžiovinti prieskoniniai augalai, gavę drėgmės, visiškai atskleidžia savo aromatą ir nepraranda prieskoninių savybių - išlieka tokios pat švieži, kaip ką tik nuskinti. 10 g džiovintų žolelių atitinka ~70 g šviežių.


Daug plačiai naudojamų prieskonių yra atvežtiniai, net gana neseniai vartoti tradiciniai vietiniai augalai jau primiršti. Įvairūs pipirai, kardamonas, vanilė, imbieras yra atkeliavę iš egzotiškų kraštų. Tropinių prieskoninių augalų mūsų klimato sąlygomis lauke išauginti neįmanoma, tačiau juos puikiai galima pakeisti mūsų krašte augančiais prieskoniais: kalendra pakeičia pipirus, bazilikas - lauro lapelius, raudonėlis ir gelsvė - muskato riešutą, citrininė melisa - gvazdikėlius.


Prieskoninės daržovės - salotos, špinatai, rūgštynės, krapai, salierai turi askorbininės rūgšties, karotino, B grupės vitaminų, piridoksino ir kt. rūgščių. Daug šiose daržovėse kalcio, fosforo, geležies, magnio, šarminių druskų, taip pat gausu organinių rūgščių, cukraus ir aromatinių medžiagų. Tokie prieskoniai, kaip garstyčios, kmynai, maistingųjų savybių neturi, bet jie padeda išskirti skrandžio sultis, pagerina apetitą.


www.wikipedia.org


 

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Donatas, Malvina, Severinas, Viltaras, Mingedė, Aliodija, Severas.

Pasveikink!

Anekdotas

Žvejoja du estai. Vienas staiga pašoka ir vargais negalais ištraukia iš vandens gyvą undinę. Palaiko rankose, pasukioja ir paleidžia
atgal į vandenį. Po gero pusvalandžio antrasis estas klausia:
- Kodėl?
Dar po pusvalandžio pirmasis atsako:
- Bet kaip?

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą