Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Bulvių ir briuselio kopūstų apkepas


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

500 g bulvių,
500 g briuselio kopūstų,
2 šaukštai sviesto,
svogūnas,
250 g jautienos faršo,
100 g liesos varškės,
kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
druskos,
pipirų,
žiupsnelis raudonųjų maltų ankštpipirių,
stiklinė rūgščios grietinės,
pusė stiklinės pieno,
petražolių lapelių.

Veiksmai :

Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, kopūstus ir kepame 15 min., nuolat maišydamos.Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome.Faršą, varškę, kiaušinį ir svogūną gerai išmaišome, pasūdome, paskaniname pipirais ir susmulkintu česnaku.Padarome kopūstų gūželių dydžio kukulaičius.Plokščią kaitrai atsparią formą patepame antra sviesto puse, dedame eilėmis bulves, kopūstų gūželes ir kukulaičius.Grietinę išmaišome su pienu, įberiame maltų raudonų ankštpipirių ir skiltelę susmulkinto česnako, druskos ir pipirų pagal skonį, palaistome kukulaičius.Įstatome į 220 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie valandą.
Prieš patiekdamos pabarstome pjaustytais petražolių lapeliais.Galime papuošti ankštpipirių juostelėmis.
Svarbu indas, kuriame kepame apkepą.Gražiai atrodo kaitrai atsparūs indai. 

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Juozapas, Vilys, Vilė, Juozas.

Pasveikink!

Anekdotas

Keistas tas gyvenimas: myli vieną vyrą, gyveni su kitu, miegi su trečiu, vaikas nuo ketvirto, tave myli penktas ir tas penktas - tai tavo tėvas…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą