Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Naminis medaus tortas


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Naminis medaus tortas

Jums prireiks :

1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
1 pakelis sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos.



Veiksmai :

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome. Tešlą atšaldome. Tada padalijama į 6 dalis, iškočiojama ir iškepama apvalūs lakštai (prieš kepimą subadyti). Iš tešlos likučių iškepamas lakštas, kuris vėliau sumalamas apibarstymui. Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštu cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių. Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais, papuošiame.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Sima ( 2012-02-15 12:39:23 )
Į pertepimą manau reiktų dar žalatinos, kad būtų ne skysta..
biskuti liudna:((( ( 2011-04-18 14:25:15 )
o kuo jus lakstus drekinate papildomai? Dariau pirm karta ir gavosi kietas kaip "Napoleonas",skanus buvo labai,bet kad kietas tai ziauriai... ir laikiau ilgai virs paros,ir kremo daug dejau...:((
Beje,ar grietine ir turi buti skysta? Ar cia man vel nesigavo kazkas? Gaila biski ,kad pirmas kartas toks ne koks buvo...o taip stengiausi...
Inga ( 2011-01-23 22:09:51 )
Aš kepdama dar visada blyno lakštus su juoda arbata sudrėkinu, o į kremą sudedu nutarkuotą citrinos žievelė, bet tik geltonąją dalį, lb geras skonis būna :)
A S ( 2011-01-20 11:09:06 )
Kepu labai seniai ,tešlos šaldyti negalima ,nes šaltos plonai
neiškočiosite ,gabalą atgnybi,o kita lieka puode ant karšto
vandens ir t.t.
inesa ( 2010-12-22 22:49:17 )
laaabai skanu.........super
Blondinė ( 2010-10-20 19:17:00 )
Labai lengva ir skanus siūličiau ir kitiems pabandyti
erikuska ( 2010-09-05 19:08:23 )
o kaip susmaigstyti ta tesla? nesupratau...
Avrijiela ( 2010-08-22 17:03:18 )
sveiki

apie tortukus nieko nenusimanau:((( o taip noreciau kanors skanaus pati padaryti.Atrodo tiek daug receptu, bet problemele mazai informacijos kaip daroma, reiketu aprasyti konkreciau nes kai patirties neturiu iskyla ivairiausiu klausimu, kurie jums gali pasiroditi juokingi (o man is kur zinoti) tai cia dauk nerasinejus paklausiu: kaitinimas ant garu? (cia turejote omenyje puode virinti vandeni ir ant virsaus su produktais kitas puodas ar kaip?? Na ir apie tuos lakstus kokioje temperaturoje, kiek laiko.. Ir dar tas kremo gaminimas viska sudejus i grietinele isplakti ar kaip?? Jums mokancioms keista turbut, bet as nezinau nes niekada nekepiau.....

aaciuux
Esika ( 2010-07-14 17:41:03 )
Nebandziau bet butinai pabandysiu
Mergaite ( 2010-07-13 01:40:13 )
lengviau su tesla zaist kai ji yra silta, nereikia jos atsaldyt
to ieva ( 2010-07-13 01:26:54 )
tortuka reikia palaikyt mazdaug 5 valandas saldytuve :)
Ieva ( 2010-07-08 22:29:32 )
tortuko skonis geras bet nei ikasti nei ipjauti jo neina:(
mergina ( 2010-02-26 16:00:25 )
tiesiog recepto autoriams reiketu placiau papasakot apie gudrybes, kurias reiktu suzinot ir pirma kart kepantiems tokius tortus :)
as kepiau pirma kart, taj jej ne anyta, taj velnias zino kas man butu gavesi :) nes tikrai jaunos merginos nori isbandyt ka nors naujo ir nustebint savo mylimuosius, bet deja del ziniu stokos kartais gaunasi pfff.... ir sugadinama daug produktu....:)
taigi receptu rasytoju noreciau paprasyti nepatingeti ir tiesiog placiau papasakot apie pati daryma ir galimus variantus:)
daske ( 2010-01-21 21:09:07 )
to kieno atsilepimai apie si torta neigemi tai galiu pasakyti arba jos jo nekepe arba dare ne visai taip kaip reikia ,arba nepernesa medaus skonio,as pati vireja ir esu medaus tortu kepusi visokiu ir gaunasi liuks o taip pat ir sita dargi pati esu si recepta pkoregavusi kitokiais ingridijietais ir gaunasi super,mergaites banykit ,tik patrimas del ko gali truputi nepasisekti reikia kaitinant stebeti kad mase meperkaistu ir taip pat galma ja kaitinti trumpiau,cukriuko maziau deti tik puse stiklines nes atminkit kad naminis medus yra daug saldesnis nei cukrus,tai va,ir dar niekad nepagadincit torto jei desit tortui piragui skirtu prieskoniu. tai sekmes konditerijos pazintyje.
tute ( 2010-01-17 17:38:59 )
labai skanus torciukas gavosi, pirma karta gaminau toki gamini tai viskas lb liux :)
izaura ( 2009-12-30 13:23:18 )
na dariau kaledom,viska pagal receptuka...ir labai liuks,skanu.tik citrinos i pertepima daugiau ispaudziau.dabar einu kepti naujiesiems,vesiuos i svecius:)linksmu naujuju visoms kepejoms!!!
Miglė ( 2009-12-28 23:21:01 )
Laaaaaaaaaaaaaaabai skanus ;)
rolandas ( 2009-12-23 17:42:25 )
puikus tortas labai skanus
zvim ( 2009-11-07 17:19:52 )
kiek reikia lakstus kepti ?
Smagure ( 2009-10-28 10:19:16 )
nepasakokit pasaku tos, kurioms nesigavo. Viskas gaunasi. As kepiau pirma karta (recepto iki galo laikiausi), ir pries idedant i saldytuva net masciau kad nieko nesigaus, nes tesla tokia skysta buvo. Po poros valandu ziuriu, kad pati ta kociojimui. :) o jeigu gavosi kieta, reiskias per daug miltu buvo ir tiek.
Beje, esu kepusi meduti nekociodama teslos (kazkada tiesiog nebuvo laiko) - tiesiog tokia skysta formavau blekoje ir tiek. gavosi laaabai skanu. Visi valge apsilaizydami pirstus. Kepiau todel nesilaikdydama, kad dege laikas ir neuztekome lakstu... Beje, galima nekaitinti visos teslos - jei medus skystas ir turi kantrybes issukti cukru iki galo!. Tada dedi islydyta sviesta i visu mutini ir suki, suki, suki.

O jei issuksi kiausinius su cukrumi - tesla bus puresne!. vbat tokios tai silpnybes tom, kuriom nesigauna. Siaip visi daugmaz zino, kad tortam kiausini geriau issukti iki baltumo su cukrumi - puresnes teslos gaunasi ir tiek.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Apolinaras, Romula, Tarvilas, Gilmina, Brigita, Roma.

Pasveikink!

Anekdotas

- Mamyte, aš nenoriu žaisti su seneliu... ir miegoti su juo nenoriu - jis smirda!
- Baik zyst! Kiek kartų sakiau, kad laidotuvėms pinigų neturim!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą