Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Grietinėlė


Grietinėlė - riebus pieno produktas. Gaunamas iš separuoto pieno arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.


Grietinėlė daroma nepasterilizuota, pasterilizuota ir sterilizuota 10, 20 ir 35% riebumo. Šviežia grietinėlė būna salsva, vienodos kondistencijos, balta su gelsvu atspalviu.


* 10% riebumo grietinėlės rūgštumas <19 °T (ternerio laipsnių),
* 20% - 18-19 °T,
* 35% - 16-17 °T.


Be pieno riebalų, grietinėlėje yra:


* baltymų - 2,4-3,4%
* laktozės - 2,7-4,2%
* mineralinių mrdžiagų - 0,2-0,6%
* vitaminų A, B, E


Energetinė vertė 5-15 kJ/g.


Iš grietinėlės daroma grietinė, sviestas, ledai. Grietinėlė naudojama pienui normalizuoti, naminiam sūriui gaminti


 

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Elena, Julija, Rita, Eimantas, Aldona, Julė.

Pasveikink!

Anekdotas

Apie viengungių mitybą

Marius stovi tarpdury su bliūdeliu ir jame kažką kapsto.
- Ką čia valgai?
- Ai š*** kažkokį. Pupelės. Susiverčiau su tuo skysčiu ten. Paragavau - neskanu. Nuploviau tą skystį, bandau valgyt - vistiek neskanu. Šaldiake kažkokį pomidorų padažą radau ir susipyliau. Žiūriu - netoks kažkoks. Ant etiketės - 2006 liepa. Nu kečupui tai koks skirtumas. Bet pabandžiau valgyt ir teko nuplaut. Hm, galvoju, ką čia užsidėt - paėmiau to vorčesterio padažo iš spintelės. Užsipyliau - nesąmonė kažkokia. Tai nuploviau ir vat valgau be nieko - nes dar ketvirtąkart plaut reikės.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą