Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Grietinėlė


Grietinėlė - riebus pieno produktas. Gaunamas iš separuoto pieno arba nugraiboma nuo nusistojusio pieno.


Grietinėlė daroma nepasterilizuota, pasterilizuota ir sterilizuota 10, 20 ir 35% riebumo. Šviežia grietinėlė būna salsva, vienodos kondistencijos, balta su gelsvu atspalviu.


* 10% riebumo grietinėlės rūgštumas <19 °T (ternerio laipsnių),
* 20% - 18-19 °T,
* 35% - 16-17 °T.


Be pieno riebalų, grietinėlėje yra:


* baltymų - 2,4-3,4%
* laktozės - 2,7-4,2%
* mineralinių mrdžiagų - 0,2-0,6%
* vitaminų A, B, E


Energetinė vertė 5-15 kJ/g.


Iš grietinėlės daroma grietinė, sviestas, ledai. Grietinėlė naudojama pienui normalizuoti, naminiam sūriui gaminti


 

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Sanginas, Ramvydė, Odilija.

Pasveikink!

Anekdotas

Studentas - sociologas Pupkis, remdamasis asmeniniais tyrimais ir aplinkinių stebėjimais, per ketverius savo studijų metus nustatė, kad studentiškos kojinės neišvengiamai turi 4 nunešiojimo stadijas: a) kai trenki į sieną - prilimpa b) pastatai į kampą - stovi c) nusikarpai nagus, nenusimovęs kojinių d) nusimauni kojines, nenusimovęs batų.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą