Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Figos


Šis vienas seniausių kultūrinių augalų kilęs iš Mažosios Azijos. Minimas Egipto pergamentuose, Senajame testamente. Kriaušės formos vaisiai žalsvai geltona (ar net violetinė) žieve ir trumpu kietu kotu. Minkštimas rausvas, su mažomis valgomomis sėklelėmis. Sunokę vaisiai yra salsvo skonio, kvapnūs. Vaisius rekomenduojama valgyti sergantiems mažakraujyste, kvėpavimo takų ligomis. Šie vaisiai skatina skrandžio ir žarnyno veiklą. Figos valgomos su žieve ir sėklomis, žalis ir virtos.

Vartojimas
Prieš patiekiant, vaisius galima nuplikyti verdančiu vandeniu, kad butų minkštesni. Supjaustytas griežinėliais figas tinka valgyti su sūriu, kumpiu ar rūkyta dešra. Desertui skirtas figas galima perpjauti ir pamirkyti vyšnių gėrime ar konjake. Atvėsintos figos patiekiamos su plakta grietinėle. Žalios (termiškai neapdorotos) figos valgomos be jokių priedų, tik gerai atvėsintos.

Desertas su figomis
Per pus supjaustytas figas užpilti likeriu, konjaku, aviečių arba citrinų sultimis. Galima valgyti ir su apelsinų marmeladu bei viskiu. Verta išbandyti ir figas su plakta grietinėle ar vanilės padažu. Šviežias figas trumpai pavirinti saldžiame vandenyje su trupučiu citrinų sulčių. Dar į karštą viralą įpilti taurę portveino.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Marijonas, Pijus, Virbutas, Venta, Sofija.

Pasveikink!

Anekdotas

Ant kapo iškalti paskutiniai žmogaus žodžiai: Jei jis neįjungė šviesų tai ir aš neįjungsiu...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą