Žodynas
Džiugas
Sūris Džiugas
Vidutinio riebumo labai kietas fermentinis sūris, pagamintas iš normalizuoto pagal riebumą ir pasterizuoto karvių pieno, jį sutraukinus fermentiniais preparatais ir vėliau nutrauką bei sūrio masę specialiai apdirbant ir nokinant. Produktas pasižymi tokiomis charakteristikomis:
• išvaizda - žemo cilindro formos, pjūvyje masė pasižymi marmuriškumu,
• spalva - gelsva su pilkšvu atspalviu,
• kvapas - nestipriai išreikštas, gaivus, pieno rūgšties ir džiovinto sūrio kvapas,
• skonis - nestipriai išreikštas, gaivus, pienarūgštis, su jaučiamu džiovinto varškės sūrio
skoniu,
• konsistencija – kietoka, gurgždi, kruopėta, lipni,
• riebumas – nuo 39 iki 40 % sausose sūrio medžiagose,
• Mg kiekis - ne mažiau kaip 550 mg sausose sūrio medžiagose,
• Ca kiekis - ne mažiau kaip 15 000 mg sausose sūrio medžiagose.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos laikymas - Jeigu nusprendėte mėsą ilgiau laikyti, t.y. šaldyti, tai jokiu būdu neplaukite jos vandeniu, nes greičiau suges...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Sūnus klausia tėvo-bankininko:
- Tėti, juk pinigai banke yra ne tavo, o klientų? Taip?
- Taip.
- Tai tuomet iš kur vila, jachta, mano privati mokykla ir visa kita?
- Tuoj paaiškinsiu... Atnešk man iš šaldytuvo lašinių gabaliuką.
Sūnus atneša.
- O dabar vėl padėk į vietą.
- Na, ir kas iš to?
- O pirštai tai taukuoti liko...