Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Vyšnia


Tai aukštas medis. Vaisiai – tamsūs, raudoni, sultingi kaulavaisiai ant ilgų kotelių. Vaistams naudojami prinokę vaisiai. Kaulavaisius galima valgyti šviežius, konservuotus. Juose gausu vitaminų C, PP, B, folinės rūgšties, kalio, vario, geležies, magnio. Vyšnių arbata labai gerai gaivina. Sultis patariama gerti atsikosėjimui palengvinti. Kauliuke esančių sėklų nagalima valgyti, nes juose yra labai toksiškos ciano rūgšties, neleidžiančios į audinius pernešti deguonies. Šviežių vyšnių lapų dedama į konservuojamas daržoves, vardama lapų arbata. O iš kaulavaisių gaminamį desertai, uogienės, įvairūs saldūs patiekalai.

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė.

Pasveikink!

Anekdotas

Traukia kiškis “žolytę” prie upės ir staiga prie jo išnyra bebras
- Ką čia darai kiški?
- “Žolę” traukiu, gal ir tu nori? Žiūrėk reik daryt taip: įtrauki, šoki į upę, kitam krante išnyri ir išpūti, jau “veža” tai nerealiai.
Na, ką, bebras pamąstė ir sutiko, įtraukė, panėrė, išnėrė ir išpūtė. Na tikrai “užvežė”.
Prie bebro prišoka begemotas ir klausia:
-Ko čia toks kreivas vaikštai?
-Anam krante su kiškiu “žolės” “užpučau”, jei nori ir tu, tai plauk į aną krantą jis tau tikrai duos.
Begemotas panėrė ir kitam krante išnėrė.
Kiškis pamatė begemotą ir persigandęs rėkia:
-Bebre tu išpūsk jau, išpūsk!!!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą