Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Vynas


Vynas - alkoholinis gėrimas, gaminamas iš fermentuojant vynuoges ir vynuogių sultis, kartais su spirito priedais. Į vyną panašius gėrimus dar galima gaminti fermentuojant kitus vaisius ("vaisinis vynas"), ryžius (sakė), medų (midus). Lietuvoje vynu vadinami dar ir sidrai - gėrimai iš raugintų obuolių sulčių. Vynas geriamas grynas, kartais - skiedžiamas vandeniu. Iš kai kurių vyno rūšių daromi likeriai, konjakai, brendžiai. Yra ir specialių vyno rūšių, pvz., šampanas ir putojantis vynas.

Vynas dažniausiai skirstomas pagal vynuogių rūšį (pvz., Kaberne), gamybos vietą (pvz., Bordo), gamybos būdą (pvz., Madeira), spalvą (raudonasis, baltasis, rausvasis), cukraus kiekį bei gamintoją. Siekiant suteikti geresnį skonį, vynas neretai išlaikomas ąžuolinėse statinėse, paskui - dar ir buteliuose.

Geriausiomis vynų rūšimis tradiciškai garsėja Pietų ir Vidurio Europos šalys: Prancūzija, Italija, Ispanija, Portugalija, Vokietija, Vengrija, Moldova, Gruzija. Paskutiniu metu pasaulyje ima garsėti ir Australijos, Kalifornijos, Čilės, Pietų Afrikos Respublikos vynai.

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Norite suplonėti? Gerkite Feiri, jis puikiai naikina riebalus

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą