Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Svogūnas


Valgomasis svogūnas (lot. Allium cepa, angl. Onions, vok. Zwiebel, rus. - Лук) - česnakinių (Alliaceae) šeimos augalas. Prieskoninė daržovė. Lapai tuščiaviduriai, užauga iki 30-40 cm. Požeminiai augalo gumbai, taip pat vadinami svogūnais, - apvalūs arba pailgi, padengti kelių sluoksnių odele (lukštais). Anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai.

Vartojimas

Kulinarijoje svogūnas naudojamas virtas, keptas ir troškintas, ruošiant įvairius patiekalus, kaip prieskoninis ingredientas, rečiau – kaip viena pagrindinių patiekalo dalių.

Medicinoje svogūnas (kaip gydomojo mišinio dalis) gali būti naudojamas kai kuriems susirgimams, pavyzdžiui, bronchitui, gydyti. Svogūnų sultimis gydomos žaizdos, nudegimai, akių  miežiai, ausų uždegimai.

Svogūnai

Svogūnų laiškai

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Benediktas, Giedrius, Algedė, Kalikstas.

Pasveikink!

Anekdotas

Ėjo Ežys mišku ir baigėsi papildymas….

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą