Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Rokforo sūris


Rokforo pelėsinis sūris

Pirmas žinios apie Rokforo sūrį siekia 79 mūsų eros metus, kuomet Plinijus Vyresnysis užsiminė apie sūrio turtingą aromatą.

Rokforas pagamintas išimtinai tik iš Raudonosios Lakaunės avių pieno, šios avys ganosi milžiniškose Rouergue (Prancūzija) plynaukštėse, irbrandinti Rokforą tik vienam kaimui: Roquefort-sur-Soulzon. Šiais laikais, Rokforo sūriai vis dar natūraliai brandinami mažiausiai 4 mėnesius tuose pačiuose kaimelio urvuose. 2003 buvo septyni Rokforo gamintojai. Didžiausias yra "Roquefort Société". "Roquefort Papillon" taip pat gerai žinoma sūrių markė. Kiti penki gamintojai yra: "Carles", "Fromageries occitannes", "Gabriel Coullet", "Vernières" and "Le Vieux Berger".

Rokforo gaminimas: Rokforo kokybė priklauso nuo avies pieno, varškės perdirbimo, “penicillium roqueforti” grybo ir brandinimo natūraliuose urvuose. Pelėsinis grybas Penicillium roqueforti buvo rastas tuose pačiuose urvuose, kur brendo sūriai. Šiandien pelėsinis grybas dažniausiai gaunamas laboratorijose, kad būtų užtikrintas jo pastovumas ir konsistencija.

Skonis: sudėtingai nusakomo skonio, riebus ir švelnus. Rokforo sūris puikiai dera su riešutais ir figomis. Geriausi tinka saldūs vynai kaip Muskatas ir Portmutas.

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Mantvinas, Žybartė, Gerardas.

Pasveikink!

Anekdotas

Eina narkomanas per dykuma ir sutinka beduina su kupranugariu. Narkomanas klausia: -Kas cia pas jus, turbut plikledis? -Nera jokio plikledþio. -O kam tada tiek smelio pabarste?

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą