Žodynas
Rambutanai
Puikaus pikantiško skonio rambutanai kilę iš Malaizijos. Paplitę ir mėgstami visoje Azijoje.
Jie yra ličių giminaičiai. Į ličius panašūs ir dydžiu. Rambutanų pavadinimas kilęs iš malajiečių žodžio, reiškiančio plaukus. Galbūt todėl rambutanai dar vadinami plaukuotais ličiais.
Rambutanų vaisiai yra raudoni su minkštais spygliais. Baltas, skaidrus minkštimas – su nevalgomu kauliuku. Vaisiai yra malonaus rūgštoko skonio.
Vartojimas
Prieš vartojant patartina atšaldyti. Valgomas rambutanų žaliasis minkštimas. Jie dedami į jogurtus, ledus, nekeptus vaisių tortus, cukruojami. Gardėsiu laikomi paspraginti rambutanų gabaliukai.
Šampanas su rambutanais
Po 2-4 prinokusius nuluptus rambutanus įmesti i šampano taures, pripilti gerai atvėsinto šampano ir pateikti į stalą. Vietoje šampano galima naudoti mineralinį vandenį, pagardintą trupučiu sulčių ir cukraus sirupo.
Rambutanų kompotas
Rūpestingai nulupus rambutanus sudėti į įkaitintą, šiek tiek atskiestą aviečių sirupą. Dar kartą trumpai užvirinti. Pateikti į stalą.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Ignoravimas nurodytų kiekių - Nebūtina dėti į tešlą visų nurodytų prieskonių, arba derinius galite sugalvoti ir patys: pavyzdžiui, imbieras, muskato riešutas ir pipirai; kvepiantys pipirai, cinamonas ir gvazdikėliai; džiovintos citrusinių vaisių cedros milteliai, anyžia...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Rytą tarnaitė atneša į miegamąjį puodelį kavos ir klausia:
- Jums kavos į lovą?
- Ne, geriau į puoduką, - atsako ponia.