Žodynas
Obuoliai
Obuolys - sultingasis, netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde. Prinokę obuoliai būna raudoni, geltoni, žalsvi ar įvairiaspalviai. Vaisiaus luobelė labai plona, minkštimas sultingas, be sukietėjusių ląstelių. Obuolių vaisius taip pat augina kriaušė, svarainis.
Iš obuolių spaudžiamos sultys, jie dažnai naudojami pyragams ir kitiems kepiniams.
Lietuvoje savaime auga viena rūšis - miškinė obelis (Malus sylvestris), keletas auginama, išvesta daug veislių.
lt.wikipedia.org
Prisijungimas
Rėmėjai
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kriaušių spalva - Jei virdami kriaušes įpilsite obuolių acto, jos nepraras spalvos. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Atėjo moteris į parduotuvę, įsidėjo į vežimėlį 10 kiaušinių, 1 l pieno, 0,5 kg kavos, pluoštelį salotų, kepalėlį duonos. Kai ji savo prekes dėjo ant konvejerio prie kasos, už jos atsistojo girtuoklis, žvilgtelėjo į jos prekes ir pareiškė: “O jūs vieniša”. Moterškė įdėmiai peržiūrėjo savo perkamus produktus, pamastė, ir nė vienas jai neužkliuvo, dėl ko būtų galima padaryti tokią išvadą. O juk ji tikrai buvo vieniša!
- Taip, jūs teisus, bet iš ko jūs taip nusprendėte?
- Jūs labai negraži…