Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Mocarelos sūris



Mocarelos (Mozzarella) sūris

Mozzarella vadinami kelių porūšių Itališki švieži sūriai, kurie gaminami naudojant sukimą ir pjaustymą: mozzarella di latte di bufala pagamintas iš nepasterizuoto buffalo pieno; mozzarella di bufala campana made tik iš Campania buffalo pieno; mozzarella fior di latte pagamintas iš šviežio pasterizuoto arba nepasterizuoto karvės pieno, o mozarella pagaminta iš mišinių, kartais parūkytų, ir tuomet patalpintų į specialias talpas.

Šviežia mozzarella paprastai patiekiama vienai dienai, nes dėl sūrio gaminimo technologijos sūris neišsilaiko šviežias ilgiau negu 12h ar 24h. Kelių tipų mozzarella taip pat naudojama daugeliui tipų picų (dažniausiai mažiau vandens turintys porūšiai) arba tiekiama su pomidoro griežinėliais ir baziliku (tinkamiausia šviežia di bufala).

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Uršulė, Raitvilas, Gilanda, Hiliaras, Vilma.

Pasveikink!

Anekdotas

Petriuko senelis buvo labai pamaldus. Ir štai jam kartą pasirodo angelas Gabrielis. Senelis ir sako jam:
– Gerasis angelėli, pasakyk, ką Dievui reiškia 1000 000 litų?
– Vieną centą, – atsako angelas Gabrielis.
– O ką Dievui reiškia 1 minutė? – vėl klausinėja senelis.
– 10 000 metų, – ramiai atsako angelas.
– Gerasis angelėli, – nuoširdžiai prašo senelis. – Paprašyk Dievo, kad man duotų vieną centą.
– Gerai, bet palauk vieną minutę, – atsako angelas ir nuskrenda.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą