Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Midijos


Užauga iki 8 cm dydžio. Jų maloniai aštroko skonio mėsa yra vertingas baltymų, mineralinių medžiagų ir A, B, C, D vitaminų šaltinis. Midijos transportuojamos atvėsintos. Jei midija gyva, ji laiko geldelę stipriai suspaustą, tačiau ši turi atsiverti, palaikius 20 min. šaltame vandenyje ar verdant (jei neatsidarė, tokias reikia išmesti). Paprasčiausias gaminimo būdas yra jas virti 5 min. sultinyje su vynu, žalumynų rinkiniu, svogūnais ir lauro lapais. Taip pat jos skanios keptos su česnakiniu žalumynų padažu, pavoliotos džiūvėsėliuose arba paruoštos itališkai, patroškinus su pomidorų padažu. Taip paruoštos jos užgeriamos raudonu Toskanos vynu. Atidarytas midijas galima kepti ant grotelių su citrinų sulčių, česnako ir aitriosios paprikos mišiniu

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Čigonė griebia praeivį už rankos ir rėkia:
- Vyriški duokit dešimt litų, vaikui bulkutę reikia įvyniot!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą