Patiekalai.lt
Žodynas
Midijos
Užauga iki 8 cm dydžio. Jų maloniai aštroko skonio mėsa yra vertingas baltymų, mineralinių medžiagų ir A, B, C, D vitaminų šaltinis. Midijos transportuojamos atvėsintos. Jei midija gyva, ji laiko geldelę stipriai suspaustą, tačiau ši turi atsiverti, palaikius 20 min. šaltame vandenyje ar verdant (jei neatsidarė, tokias reikia išmesti). Paprasčiausias gaminimo būdas yra jas virti 5 min. sultinyje su vynu, žalumynų rinkiniu, svogūnais ir lauro lapais. Taip pat jos skanios keptos su česnakiniu žalumynų padažu, pavoliotos džiūvėsėliuose arba paruoštos itališkai, patroškinus su pomidorų padažu. Taip paruoštos jos užgeriamos raudonu Toskanos vynu. Atidarytas midijas galima kepti ant grotelių su citrinų sulčių, česnako ir aitriosios paprikos mišiniu
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip laikyti šviežius maisto produktus - Ruošiant valgį reikia visada laikytis recepte nurodytų proporcijų. Tada sunaudosite mažiau produktų ir nebus maisto likučių, kurie greitai genda. Labai svarbi produkto kokybė, todėl nepatariama be reikalo pirkti šviežių produktų atsargai. M...
Rekomenduojama knyga
Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Čigonė griebia praeivį už rankos ir rėkia:
- Vyriški duokit dešimt litų, vaikui bulkutę reikia įvyniot!