Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Magnis


Svarbiausi šaltiniai: lapinės daržovės, riešutai, grūdiniai, ankštiniai produktai, šokoladas, jūros gėrybės. Magnio itin gausu tamsiai žaliose lapinėse daržovėse – jis sudedamoji chlorofilo dalis.

Funkcijos: magnis – antras po kalio ląsteliu katijonas. Suaugusio žmogaus organizme yra apie 20-28 g magnio. 50-60 proc. šio kiekio yra kauluose, 26 proc. raumenyse, likę 14 proc.- kituose audiniuose ir apie 1 proc. ekstraląsteliniame skystyje. Magnis yra daugiau nei 300 fermentų kofaktorius, jis būtinas adenozintrifosfato (ATF) metabolizmui, riebiųjų rūgščių ir baltymų sintezei, gliukozės fosforilinimui, nervų laidumui, raumenų atsipalaidavimui. 

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Artūras, Aistis, Tautvaldė, Dovydas.

Pasveikink!

Anekdotas

Mokytoja klausia Petriuko:
-Ar žinai kas tokie yra Valančius, Antanas Smetona..?
Petriukas:
-O ar žinote kas tokie yra Jonukas, Julius ir Tomas?
Mokytoja:
-Neeee....
Petriukas:
-Tai ko gasdinat su savo šaika...?

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą