Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Lokvos


Lokva, kitaip dar vadinama japonine šliandra, priskiriama erškėtinių šeimai, nors yra gana neįprastas subtropinis augalas. Šio vaisiaus tėvynė - Kinija ir Pietų Japonija.

Lokvos nuostabiai kvepia, jų minkštimas gelsvai oranžinis ar baltas, o viduje - nevalgomi rudi kauliukai. Kai ant vaisiaus žievelės atsiranda rusvų dėmelių, vadinasi, jis prinokęs. Lokvų žievelė valgoma, todėl jos puikiai tinka vaisių salotoms ar vaisių troškimui su kokosų drožlėmis bei žaliųjų citrinų sultimis.

Jeigu iš šių vaisių verdate uogienę, gaminate želė ar garnyrinį padažą, apvirkite ir kauliukus, nes jie suteikia karčiųjų migdolų prieskonį.

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Morkus, Tolmantas, Žadmantė.

Pasveikink!

Anekdotas

Dvi blondinės kalbasi:
- Žinai, mano vaikinas, su kuriuo draugauju jau tris metus, galų gale prakalbo apie šeimynini gyvenimą...
- Ir ką jis pasakė?
- Kad turi žmoną ir tris vaikus!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą