Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Kefalės


Siauros, panašios į torpedas žuvys turi ypatingas uodegas, kurios padeda puikiai plaukti ir manevruoti.  Sidabriškai pilkšvos spalvos, galva kiek panaši į gyvatės, tankiais žvynais. Kefalės yra ganėtinai riebios žuvys, šiek tiek primena skumbres, bet jų balta mėsa pasižymi stipresniu skoniu. Kefalės, priklausomai nuo dydžio, gali būti kepamos ant grotelių (stambios) arba troškinamos sultinyje. Nuskustas ir išdorotas kefales šaldytuve galima laikyti apie 2 dienas. Ši žuvis paprastai troškinama su alyvų aliejumi ir daržovėmis. Gerti prie jų tinka sausas baltasis vynas arba anyžių degtinė su ledukais. Kefalės taip pat skanios ir keptos, supjaustytos gabaliukais arba filė, pateiktos su padažu iš alyvų aliejaus, citrinos, žalumynų.

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Arnulfas, Januarijus, Girvinas, Vytė, Vilhelmina, Vilė.

Pasveikink!

Anekdotas

Parke ant suoliuko sėdi du profesoriai. Vienas sako: - Žmogus vis dėlto nepaprastai keista būtybė. - Kodėl, kolega, taip manote?- klausia pašnekovas. -Bet kuriam pasakyk, jog visatoje 9567432876932176978 žvaigždės, ir jis patikės. O užrašyk: Atsargiai! Dažyta! ir jis būtinai tikrins pirštu.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą