Žodynas
KALVADOSAS
Obuolių sidro (jame gali būti ir dalis kriaušių sidro) distiliatas iš Normandijos, Šiaurės Prancūzijoje. Kalvadoso miesto apylinkėse gaminamas geriausias kalvadosas. Le trou Normand - taip vadinama taurelė kalvadoso per pietus virškinimui pagerinti.
KAI KURIOS ŽINOMOS ALVADOSO RŪŠYS:
BOULARD
Dukart distiliuotas kalvadosas iš Kokanvilio; gamykla įkurta 1825 m.
BUSNEL
Populiariausias pasaulyje kalvadosas iš Kormelo miesto.
CCEUR DE LION
Nedidelė šeimos gamykla, pradėjusi gaminti kalvadosą tik 1979 m.
PERE MAGLOIRE
Jo Prancūzijoje parduodama daugiausia; gamykla įkurta 1821 m.
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Skambutis į duris. Jas atidarius ant slenkščio išdygsta uošvė. - Ženteli, mane vyras išvarė. Galiu čia kelias dienas pagyventi? - Žinoma, mama, įsitaisykit štai čia, kairiau, kad neužstotumėt kaimyno durų.