Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Žodynas


Džiugas


Sūris Džiugas

Vidutinio riebumo labai kietas fermentinis sūris, pagamintas iš normalizuoto pagal riebumą ir pasterizuoto karvių pieno, jį sutraukinus fermentiniais preparatais ir vėliau nutrauką bei sūrio masę specialiai apdirbant ir nokinant. Produktas pasižymi tokiomis charakteristikomis:
• išvaizda - žemo cilindro formos, pjūvyje masė pasižymi marmuriškumu,
• spalva - gelsva su pilkšvu atspalviu,
• kvapas - nestipriai išreikštas, gaivus, pieno rūgšties ir džiovinto sūrio kvapas,
• skonis - nestipriai išreikštas, gaivus, pienarūgštis, su jaučiamu džiovinto varškės sūrio
skoniu,
• konsistencija – kietoka, gurgždi, kruopėta, lipni,
• riebumas – nuo 39 iki 40 % sausose sūrio medžiagose,
• Mg kiekis - ne mažiau kaip 550 mg sausose sūrio medžiagose,
• Ca kiekis - ne mažiau kaip 15 000 mg sausose sūrio medžiagose.


Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Anzelmas, Konradas, Milgedas, Skalvė, Amalija.

Pasveikink!

Anekdotas

Medicinos akademijos studentai daro skrodimą. Perpjauna skrandį, o ten pilna nesuvirškintų makaronų. Apsidžiaugė amžinai alkani studentai - sukirto viską. Pažiūri vienas iš jų ligos istoriją:
- Ei, jis AIDS sirgo !
Antrasis susikišo pirštus ir išvėmė viską. Pirmasis:
- Ačiū, aš mėgstu pašildytus...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą