Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Žuvienė su prancūzišku česnakiniu majonezu


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Tai tikrai šventinė sriuba, kurią galima išvirti iš anksto. Atėjus svečiams ją tereikia pašildyti ir įdėti vėžių uodegėlių.

1 poras
1 cukinija
1 kg pomidorų
300 ml balto vyno
300 g gabalėliais supjaustytos menkės
300 g gabalėliais supjaustytos lašišos
200 g vėžių uodegėlių
2 arbatiniai šaukšteliai raudonėlių
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
4 kubeliai žuvies buljono
2 arbatiniai šaukšteliai geltonojo cukraus
druska, pipirai
½ šafrano
1 l vandens
krapai
maistiniai riebalai

Česnakiniam majonezui pagaminti:
4 skiltelės česnako
2 kiaušinio tryniai
250 ml aliejaus
½ arbatinio šaukštelio druskos



Veiksmai :

Pirmiausia paruoškite česnakinį majonezą. Inde sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve.

Verdančiu vandeniu perliekite pomidorus, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustykite gabalėliais. Nuplaukite porą ir supjaustykite griežinėliais. Tada kubeliais supjaustykite cukiniją.

Įdėkite į puodą šiek tiek maistinių riebalų ir pavirkite jame porą su cukinija. Sudėkite pomidorų gabalėlius, buljono kubelius, suberkite prieskonius, druską, cukrų ir pipirus. Pavirkite 5 min.

Supilkite vyną, sudėkite šafraną, žuvį ir dar 2-5 min. pavirkite. Virimo laikas priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio.

Paragaukite, jei reikia, įdėkite daugiau prieskonių. Sudėkite vėžių uodegėles ir padidinkite ugnį, kad sriuba greitai užvirtų. Patiekiama iš karto.



Tinka vartoti su :

Šaltinis : http://www.dansukker.com


Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė.

Pasveikink!

Anekdotas

- Raudonos žuvies turite?
- Taip, šprotai tomatuose…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą