Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Viščiuko paštetas tešloje (angliška virtuvė)


Šalis: Didžioji Britanija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1 viščiukas,
100 g prieskoninių daržovių,
250 g kiaulienos,
250 g šviežių lašinių,
1 svogūnas,
1 trynys,
1 stikliukas degtinės,
1 stikliukas vyno,
1 šaukštas riešutų branduolių,
žiupsnelis druskos, mairūno,
muskato riešuto, čiobrelių, pipirų.
Tešlai:
350 g miltų,
2 tryniai,
150 g margarino,
5-6 šaukštai šalto vandens,
žiupsnelis druskos.
Drebučiams:
1 stiklinė paukštienos sultinio,
0,5 stiklinės raudonojo vyno,
truputis druskos,
20 g želatinos.



Veiksmai :

Nupjaukite viščiuko krutinę, o likusią mėsą su kaulais dėkite į puodą ir virkite 45 minutes. Veršieną, kiaulieną ir lašinukus supjaustykite mažais gabalėliais ir visą mėsą sudėkite į dubenį, pabarstykite druska /125/">druska ir prieskoniais , apipilkite vynu ir degtine, pabarstykite supjaustytu svogūnu ir palaikykite šaltai 2 valandas. Išvirusią vištieną nuimkite nuo kaulų ir dukart permalkite kartu su marinuota mėsa. Krūtinėlę palikite nemaltą. Mėsą dar kartą pasūdykite, suberkite sutrintus riešutus ir gerai išminkykite.
Tešlai miltus supilkite ant lentelės, sudėkite sukapotą margariną, padarykite duobutę, į ją įleiskite trynius, supilkite vandenį, pabarstykite druska /125/">druska ir skubiai suminkykite tešlą. Paruoštą tešlą 30 minučių palaikykite šaltai , po to iškočiokite ir išklokite kekso formos indą, paliekant 1 cm aukščio tešlos kraštus. Iškočiokite dangtelį.
Ant tešlos dėkite pusę tešlos masės, ant jos viščiuko krūtinėlę ir ant viršaus likusią pašteto masę. Viską uždenkite iškočiotu dangteliu ir su pagrindu kraštus sujunkite pynute. Viduryje pradurkite dvi skyles garams išeiti. Aptepkite kiaušiniu ir dėkite kepti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Paruoškite drebučius. Sultinį su vynu užvirinkite, sudėkite ištirpintą želatiną, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir atšaldykite. Stingstančius drebučius per apvalias skyles supilkite ant pašteto . Patiekiant paštetą supjaustykite jį 2 cm dydžio gabalais ir papuoškite daržovėmis. Skanaus !


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Matilda, Dainotas, Rimgaudė, Dainius.

Pasveikink!

Anekdotas

Ateina lameris pas programerį su savo prikeverzotu išeities tekstu.
- Žiūrėk, kažko neveikia programa, kur pas mane klaida, a?
- DNR’e!..

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą