Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Velykiniai bulvių kiaušiniai


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :


800 g bulvių- 8 nedidelės bulvės (apie 100 g kiekviena) arba 4 didelės bulvės (apie 200 g kiekviena)    
aliejaus kepimui    
0,5 puodelio jogurto    
60 g Gouda sūrio, susmulkinto (1/2 puodelio)    
2 šaukštai šviežių česnako laiškų    
2 šaukšteliai Dijon-tipo garstyčių    
0,5 šaukštelio druskos    
0,25 šaukštelio pipirų    
pienas (nebūtina)    
2 kietai virti kiaušiniai, nulupti ir susmulkinti šviežių česnako laiškų (nebūtina)

Veiksmai :

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 arba 180 temperatūros. Nušveiskite bulves , nušluostykite sausai. Šakute įdurkite bulves 2-3 vietose. (Jei norite, kad odelės būtų švelnesnės, patepkite bulves riebalais arba įvyniokite kiekvieną į foliją.)
2. Sudėkite bulves į negilią kepimo skardą. Kepkite neuždengtas bulves 220 temperatūros orkaitėje 40-50 minučių, jei bulvės smulkios arba 60-70 minučių, jei bulvės didelės (arba 180 temperatūroje 60-70 minučių, jei bulvės smulkios arba 80-90 minučių, jei bulvės didelės) arba kol bulvės bus minkštos. Išimkite iš orkaitės; truputį atvėsinkite, kad būtų lengviau dirbti.
3. Nuo mažų bulvių abiejų galų nupjaukite nedidelius gabaliukus. (Jei bulvės didelės, perpjaukite bulves perpus skersai. Nupjaukite nedidelį gabaliuką nuo apvaliųjų bulvių galų.) Nupjautus gabaliukus nulupkite, odelę išmeskite. Sudėkite minkštiną į dubenį. Atsargiai išgremžkite minkštimą iš kiekvienos bulvės, palikdami 0,5 cm kiautą. Sudėkite minkštimą į dubenį; atidėkite gautus kevalus.
4. Iš bulvių minkštimo sugrūskite košę. Į ją įmaišykite jogurtą, sūrį, česnako laiškus, garstyčias, druską ir pipirus. (Jei reikia, įdėkite 1-2 šaukštus pieno.) Sudėkite kietai virtus kiaušinius. Atsargiai sudėkite bulvių mišinį į gautus kevalus. Pastatykite bulvių "kiaušinius" į kepimo skardą.
5. Kepkite dideles arba mažas bulves neuždengtas 220 orkaitėje apie 20 minučių (arba 160 orkaitėje 35-40 minučių) arba kol viršus truputį paruduos.


Tinka vartoti su :

Jei norite, galite papuošti česnako laiškais.

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Sanginas, Ramvydė, Odilija.

Pasveikink!

Anekdotas

Susipažinsiu su mergina, kad išsakyčiau jai viską ką galvoju apie jus, moteris.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą