Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Turkiškas jogurtinis pyragas su citrusinių vaisių sirupu


Šalis: Turkija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

  • Sviesto kepimo formai ištepti 6 dideli kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
  • 150 g. smulkiojo cukraus
  • 75 g. miltų su kepimo milteliais
  • 600 g. košto natūralaus graikiško jogurto
  • Tarkuota 1 citrinos žievelė ir sultys
  • Žiupsnelis smulkiosios jūros druskos


Citrusinių vaisių sirupas:

  • 125 g. smulkiojo cukraus 
  • 125 ml. vandens
  • Plonai lupta 1 citrinos žievelė ir sultys
  • Plonai lupta 1 apelsino žievelė ir sultys
  • 1 šaukštelis apelsinų žiedų vandens (arba rožių vandens)



Veiksmai :

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių celsijaus temperatūros. APskritą 23-25 cm. skersmens kepimo formą išimamu dugnu ištepkite sviestu, įtieskite iš kepimo popieriaus iškirptą apskritimą. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol gausite balkšvą kremo tirštumo masę. Suberkite sijotus miltus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite jogurtą, citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite. Kitame dideliame švariame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Dideliu metaliniu šaukštu pamažu įmaišykite juos į pyrago tešlą. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Orkaitėje kepkite 50-60 minučių, kol pyragas iškils ir viršus gelsvai parus. Ar pyragas iškepė, patikrinkite į vidurį įsmeigdami medinį smeigtuką. Jis neturėtų būti aplipęs tešla. Pyragą palikite formoje, kol visiškai atvės. Vėsdamas jis šiek tiek suslūgs. Kol pyragas kepa, paruoškite citrusinių vaisių sirupą. Visus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą virkite apie 7-10 minučių, kol trečdalis skysčio išgaruos, o likęs bus panašus į sirupą. Atvėsinkite ir supilkite į serviravimo indelį. Pyragą išverskite į didelę lėkštę arba ant specialaus stovo ir viršų apliekite citrusinių vaisių sirupu. Jei norite, patiekite su grietinėle (30 proc.) arba tirštu jogurtu.


Receptą atsiuntė: Paulius

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

rugile ( 2011-11-03 09:56:09 )
nu bandysiu jei iseis
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Joana, Žaneta, Gilmintas, Vaingedė, Dagmara, Žana.

Pasveikink!

Anekdotas

Du policininkai budi savo darbo vietoje - parke. Staiga žiūri ant vieno medžio šakos pakaruoklis kabo. Nusprendė vyrukai, kad problemos jiems nereikalingos ir kelias valandas aiškintis kas kur ir kaip visai nėra malonus užsiėmimas perkabino nelaimėlį toliau nuo parko, kitų policininkų budėjimo zonoje. Tiedu patruliuodami, žinoma, pakaruoklį aptinka ir sako: - Nu bliamba... ir vėl jis pas mus kabo.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą