Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1.1 kg jautienos minkštimo,
2.riebalų arba aliejaus kepimui,
3.100 g lašiniukų, 4.grietinėlės,
5.1 šaukštelis miltų.
Marinatui:
6.8—10 kadagio uogų,
7.čiobrelių arba mairūno, 
8. lauro lapelis,
9.3—4 sugrusti gvazdikėliai,
10.1 gabalėlis saliero,
11.1 petražolės šaknis,
12.1 nedidelis svogūnas,
13.4—5 šaukštai aliejaus , acto,
14.1/2 šaukšto druskos, 1/2 šaukšto cukraus.



Veiksmai :

Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2—6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje.
Marinuotą mėsa yra švelnesnė ir skanesnė, ne taip greit genda vasarą.
Marinuota mėsą nusausinti, prismaigstyti lašiniukų ir. kad gabalas būtų lygus, surišti virvele. Paskui iš visų pusių pakepinti įkaitintuose riebaluose, kol apsitrauks rusva plutele, įpilti šiek tiek karšto vandens, keletą šaukštelių marinato ir uždengus retkarčiais pavartant troškinti ant mažos ugnies.
Troškinama ant viryklės arba orkaitėje 11/2—2 1/2 valandos (priklausomai nuo gabalo dydžio). Į padažą supilti vandenyje išplaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, dar pakaitinti ir perkošti.
Nurišus virvelę, mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir patiekti su virtomis arba apkepintomis bulvėmis ir salotomis. Padažą paduoti atskirai.


Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

- Vat įsivaizduok, kad išėjei į žygį su draugais. Vidury nakties atsibundi ir jauti, kad esi be kelnaičių, užpakalis išteptas vazelinu... Tu kam nors apie tai papasakotum?
- Manau, kad ne...
- Gal nori važiuoti į žygį?

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą