Receptai
Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg jautienos minkštimo,
2.riebalų arba aliejaus kepimui,
3.100 g lašiniukų, 4.grietinėlės,
5.1 šaukštelis miltų.
Marinatui:
6.8—10 kadagio uogų,
7.čiobrelių arba mairūno,
8. lauro lapelis,
9.3—4 sugrusti gvazdikėliai,
10.1 gabalėlis saliero,
11.1 petražolės šaknis,
12.1 nedidelis svogūnas,
13.4—5 šaukštai aliejaus , acto,
14.1/2 šaukšto druskos, 1/2 šaukšto cukraus.
Veiksmai :
Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2—6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje.
Marinuotą mėsa yra švelnesnė ir skanesnė, ne taip greit genda vasarą.
Marinuota mėsą nusausinti, prismaigstyti lašiniukų ir. kad gabalas būtų lygus, surišti virvele. Paskui iš visų pusių pakepinti įkaitintuose riebaluose, kol apsitrauks rusva plutele, įpilti šiek tiek karšto vandens, keletą šaukštelių marinato ir uždengus retkarčiais pavartant troškinti ant mažos ugnies.
Troškinama ant viryklės arba orkaitėje 11/2—2 1/2 valandos (priklausomai nuo gabalo dydžio). Į padažą supilti vandenyje išplaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, dar pakaitinti ir perkošti.
Nurišus virvelę, mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir patiekti su virtomis arba apkepintomis bulvėmis ir salotomis. Padažą paduoti atskirai.
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Arabata ir jos atsiradimas trumpai - Arbatos tėvyne laikoma Kinija. Iki III m. e. a. arbata dažniausiai buvo vartojama tik kaip vaistas ar tonizuojantis gėrimas, ruošiamas iš šviežių arbatžolių...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Petriukas grįžta namo iš mokyklos, atsidaro šaldytuvą ir traukia iš ten porciją ledų. Motina jam:
- Jokių ledų, tuoj bus pietūs. Eik į lauką, pažaisk.
- Kad nėra su kuo!
- Gerai, aš su tavimi pažaisiu. Ką žaidžiam?
- Mamą ir tėtį, - sako Petriukas.
Motina kiek nustemba, bet nieko nesako.
Petriukas:
- Dabar tu eik į miegamąjį ir atsigulk į lovą, o aš tuoj grįšiu iš darbo.
Motinai kiek neramu, ką čia jos sūnelis sugalvojo, bet paklauso, nueina ir atsigula į lovą.
Petriukas pasiima prieškambary tėvo kepurę, pakeliui dar pasiima ir įsikandą cigaretę, spyriu atidaro miegamojo duris ir grėsmingai žiūri į motiną. Ši:
- Mielasis, čia tu?
- O kas daugiau? O dabar nešk savo storą užpakalį į virtuvę ir duok man tų prakeiktų ledų!!!