Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Tortas „Žemuogių pievelė“


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Tešlai 2 stiklinės miltų (1 stiklinė – 250 ml) ⅔ stiklinės medaus ⅔ stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 1 nubrauktas arbat. šaukštelis sodos 1 citrinos nutarkuota žievelė Miltų pabarstymui 400 g žemuogių 400 ml plakamosios gritinėlės 100 g cukraus pudros 1 citrinos sultys 1 citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis Baltojo šokolado, žemuogių , mėtų lapelių papuošimui.

Veiksmai :

Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Tešlą padalinti į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti plonais (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio (~20X30 cm) lakštais ir kepti ant kepimo popieriaus 6–8 minutes, kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus. Kremui žemuoges išplakti kartu su grietinėle, cukraus pudra, citrinos sultimis ir žievele. Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Lakštus pertepti kremu, viršaus netepti. Viršų uždengti kepimo popieriumi, ant jo uždėti virtuvinę lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai. Nuimti lentelę ir popierių, torto viršų užpilti ištirpintu baltuoju šokoladu ir papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.
Receptą atsiuntė: Renata

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

valdas ( 2009-01-16 18:26:29 )
ar turit receptu pigesniu tortu
awbj/ ( 2008-11-28 15:57:47 )
ka daryti ziema
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Kalėjimo viršininkas, išleisdamas kalinį į laisvę:
- Tikiuosi, kad mudu daugiau nesimatysime...
- Tai ką, jau ruošiatės į pensiją?!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą