Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Tortas "Kalėdinė eglutė"


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Paplotėliams reikia: 500 g “Malsenos” miltų, 300 g cukraus, 300 g sviesto, 10 kiaušinių, pakelio van. cukraus, 2 st. tirštos uogienės.
Pieno glajui: 200 g cukraus, 200 ml pieno, pakelio van. cukraus.



Veiksmai :

Išsukti sviestą , į sviestą įmušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. š. persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai, suberti van. cukrų, užminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą 2 - 3 val., kad sustingtu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dydžio (nuo mažiausio iki didžiausio) paplotelių (kuo ploniau iškočiosite, tuo bus trapiau). Iškočiotų paplotelių kraštus galima apipjaustyti figūriniu ratuku ar išpjaustyti trikampiukais ar pan. Kepti paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 200 laipsnių temperatūroje. Paplotėlius atšaldyti skardoje ant kurios kepė, po to sudėti vieną ant kito nuo didžiausio iki mažiausio, pertepant tiršta uogiene. Pieną su cukrumi glajui virinti uždengtame puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia. Suberti van. cukrų. Atšaldytą glajų išsukti iki purumo. “Eglute” apipilti glajumi, kad nutekėtų per paplotelių kraštus. Galima apibarstyti kokoso drožlėmis, aguonomis, cukraus pudra.
Skanaus!

Pagal AB “Malsena”


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Kodėl blondinė stovi prie lango ir šypsosi, kai žaibuoja? Nes galvoja, kad ją fotografuoja.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą