Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Tortas „Kalėdinė eglutė


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Papločiui: 75 g sviesto, 1 kiaušinis, 50 g cukraus, 300 g miltų. Biskvitiniams lakštams: 6 kiaušiniai, 300 g cukraus, 250 g miltų, 6 šaukštai verdančio vandens, 2 šaukštai kepimo miltelių. Vyno kremo sluoksniui: 2/3 stiklinės baltojo vyno, 200 g grietinėlės, 2 pakeliai vanilinio cukraus, 0,5 stiklinės cukraus, I citrinos nutarkuota žievelė, 4 šaukštai citrinų sulčių, 3 šaukštai želatinos. 2/3 stiklinės aviečių džemo, 1 pakelis raudonos želė, 1 pakelis žalios želė, 100 g kokosų drožlių. Papuošimui: 3 konservuoti persikai, vaisių mišinio cukatų, konservuotos papajos rutuliukų, 1 pakelis geltonos želė, kokosų drožlių. Torto šonams: 400 g grietinėlės, 0,5 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 2 pakeliai grietinėlės standiklio.

Veiksmai :

Iš papločiui skirtų produktų paruošiame trapią tešlą, iškočiojame lakštą ir iškepame 170° C temperatūros orkaitėje. Iš biskvitiniams lakštams skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą ir iškepame 2 lakštus 180° C temperatūros orkaitėje. Trapios tešlos paplotį aptepame aviečių džemu. Ant viršaus uždedame biskvito lakštą ir įstatome į tortinę formą. Vyno kremui suplakame grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vynu, citrinos žievele ir citrinos sultimis. 2/3 kremo sumaišome su 2 šaukštais išbrinkintos ir ištirpintos želatinos . Kremą supilame ant biskvitinio lakšto ir paliekame šaltai 20 min. Ištirpiname žalią želė vienoje stiklinėje verdančio vandens ir sumaišome su kokosų drožlėmis. Atvėsusią želė supilame ant vyno kremo. Taip pat paruošiame raudoną želė ir atvėsusią supilame ant sustingusios žalios želė. 10 min. paliekame šaltai . Tuomet įklojame antrą biskvito lakštą. Likusį vyno kremą sumaišome su 1 šaukštu ištirpintos želatinos ir supilame ant biskvito. 30 min. paliekame šaltai . Tortą puošiame konservuotų persikų skiltelėmis, cukatais bei papajų rutuliukais. Geltoną želė ištirpiname vienoje stiklinėje verdančio vandens. Kai želė pradeda stingti, ją supilame ant torto ir 30 min. laikome šaltai . Torto šonus puošiame plakta grietinėle.
Receptą atsiuntė: Renata

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Salomėja, Ginvydas, Ginvydė, Otonas, Romanas, Otas.

Pasveikink!

Anekdotas

Eina blondine gatve ir kas 7 zingsni pasoka i virsu. Kodel? Geria gerima 7UP!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą