Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Tortas " Napoleonas"


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Tešla:
500 gr margarino, 700 gr miltų, 60 gr grietinės, 1 kiaušinis, truputis druskos.

Sviestinis kremas pertepimui:
400 gr sviesto, 240 gr miltinio cukraus, 160 gr kondensuoto pieno arba kavos
koncentrato, arba vaisių sirupo,150 gr. pertrintos rugščios vaisių košės
(serbentų,slyvų, bruknių),konjako arba vanilino aromatui. 



Veiksmai :

Ant lentos išsijojami miltai (kepiniams miltus sijoti būtina, kad
miltuose atsirastų oro, nuo to kepinio skonis yra žymiai geresnis, nei kepinio iš
nesijotų miltų), į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama
pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka
sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio. Tešla
suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 val. palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji
kočiojama 5-7 mm storio lakštais.  Pridėjus lėkstę iš tešlos išpjaunami apskritimai
ir dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi peiliu ir kepami, kol sukietėja,
iškepti- paliekami skardoje, kol atauš.
Sviestiniam kremui sviestas išsukamas iki baltumo, sukant po saukšta suberiamas
miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių C temp. pašildytas
kondensuotas pienas arba kavos koncentratas arba vaisių sirupas. Baigiant
sukti,įpilama konjako arba vanilino . Į krema įmaišoma pertrintos rugščios vaisių
košės. Ataušę tešlos apskritimai tepami paruoštu kremu, lipinami vienas ant kito ir
paslegiami. Torto kraštai aplyginami, viršus ir šonai aptepami kremu. Like lakštų
gabalai sutrupinami. Vieną dalį trupinių aplipinami torto šonai.Likusieji trupiniai
orkaitėje pakepinami iki kelių skirtingų atspalvių.(Galima tešlą trupiniams iškepti
su kakava).Ant torto viršaus,aptepto kremu, peilio galiuku išbraižomas raštas, kuris
išbarstomas skirtingų atspalvių trupiniais. Rašta galima išbarstyti ir pro šabloną.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Dana


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

inga ( 2011-04-06 21:26:02 )
jis toks skanus kad net seile tysta
irma ( 2009-02-10 20:05:42 )
tai mano megstamiausias tortas, tik as ji kepu siek tiek kitaip. Bet dabar kaip tik arteja proga, tad pabandysiu iskepti pagal si receptuka.
Egle ( 2008-08-21 21:00:05 )
Laba diena, o vietoj margarino negalima deti sviesto?
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Cecilija, Cilė, Steigintas, Dargintė.

Pasveikink!

Anekdotas

Standartinė situacija, kupe važiuoja dviese. Gruzinas ir afrikietis.
Gruzinas išsitraukia lašinių gabalą, atsipjauna, valgo, čepsi. Afrikietis ir klausia:
- Kas čia?
- Lašiniai!
- Xuinia čia o ne lašiniai! Vat įsivaizduok pas mus papjauni begemotą, vot ten tai lašiniai būna, o čia pas tave tai šūdas kažkoks.
Susiparina gruzinas. Išsitraukia kumpį. Pradeda tą valgyt. Afrikietis klausia:
- O čia kas?
- Čia yra kumpis!
- Šūdas čia o ne kumpis! Vat įsivaizduok pas mus, paimi žirafos koją, va ten tai tikrai kumpis! Gruzinas dar liūdnesnis. Nu bet nepasimeta gruzinas. Ištraukia iš tašės arbūzą, padeda ant stalo ir tyli, nieko nieko nesako. Kupe tyla penkiolika minučių. Afrikietis neiškentęs klausia:
- O čia kas??!
- O čia AGRASTAS!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą