Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Tikras itališkas Tiramisu


Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Kažkada vienas italas, gamindamas šį desertą paaiškino, kad taip gamindavo jo mama, todėl tai ir yra tikrasisi itališkas tiramisu.

400 g. biskvitinių pirštelių (arba kitaip tariant didesnio pakelio - iš keturių eilių :))
500 g. Maskaponės sūrio (vėlgi - didesnio indelio)
3 kiaušinių
2 puodelių arba 0,5 l. stiprios espresso kavos
2 valg. šaukštų kakavos miltelių



Veiksmai :

Kiaušinius gerai nupluname su šiltu vandeniu ir muilu (aš taip darau, kadangi kiaušiniai bus naudojami nevirti). Maskaponę sumaišome su kiaušiniai s, kad gautųsi vientisa masė. Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje ir sudame stikliniame inde sluoksnį, tada užtepame kremo sluoksnį. Taip sluoksniuojame, kol baigiasi produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo - ant jo užberiame kakavos miltelius (nusijotus, kad nebūtų gumuliukų). Paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad susigulėtų.

Tinka vartoti su :

Desertas išeina minkštas ir neperdaug saldus. Mėgaukitės!

Receptą atsiuntė Daiva


Receptą atsiuntė: Daiva

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

nijole ( 2012-02-09 15:22:22 )
as tiramisu gaminu be kiausiniu ir be stipriuju gerimu-skanu
Virgis ( 2012-01-02 16:38:56 )
Sveikos damos. Nelabai pasitikekite siuo receptu. Pirmiausia, tai negalima surio su kiausiniais maisyti, o reikia pirma isplakti baltyma su cukrumi. O antras labai svarbus momentas-ingridientas, tai i stipria kava reikia ipilti amareto. Maciau, viena ponia komentaruose siule pilti brendi, bet jei norite tikro produkto, pilkite amareta. Kas megsta svelnu skoni, tai dekite maziau, o kam patinka astresnis- truputi daugiau. Pacios paragausite kava ir suprasite kaip Jums skaniau
O visa kita galima ir taip daryti. Tik as pirsteliu nemirkau, o pakloju is ju vienos eiles paklota ir tada uzpilu kava, o ant virsaus sudedu visa krema, i kurio vidu pridedu saisainiu pirsteliu. Bet cia tikriausiai skonio reikalas.
pati darau ( 2011-08-09 20:29:38 )
na jau gamina tj lempiskai , netiesa kad suri su kiausiniais sumaiso, jovalas, baltimus reik standziai suplakti, trynius irgi issukti su cukrum, iki baltumo, tik tada maisyt su mascarpone. gyvenau italijoj 4 metus,
Tiramisu ( 2011-07-01 13:12:27 )
Gaile, tikrai neragaukite, o gaminkite pagal savo "tikro" tiramisu receptą, o mano šeimyna būtent tokio reikalauja į mėnesį bent kelis kartus. Keista, bet TIKRI italai man ir patvirtino, kad skonis - TIKRO tiramisu. ;)
Jei dar dėsit atskirai cukraus, gali būti per saldu. Man asmeniškai, saldumo visiškai netrūksta.
Paprastas ir gardus receptas, paragaukite.
Gaile ( 2010-12-09 14:52:05 )
koks jis cia "TIKRAS", tikiuosi niekada tokio neragauti. As italijoje gyvenu jau daug metu, ir tikrai receptas ne toks. kiausiniu reikia 6 , 400 gramams biskv. pirst. . Kiausinius reikia atskirti- baltymus ir trynius, juos atskirai isplakti su cukrumi, tada sudeti viska su mascarpone ir ismaisyti. Patariu skaityti kita tiramisù recepta. Beje, kiekviename sluoksnyje reikia uzbarstyti kakavos, ant kremo. skanaus!
as ( 2010-11-22 21:17:37 )
O kiaušinį reikia dėti visą, su tryniu, ar tik baltymą :/ Vienuose receptuose rašo tik baltymą :) Pagaminau su visu kiaušiniu, bet tik dabar susimąsčiau, kad gal reikėjo tik baltymo :P
Kai paragausiu išaiškės viskas, ar gerai :DD
R. ( 2010-10-28 09:52:31 )
Jokio cukraus nereikia, sausainiai jau būna pricukrinti. Pagal šį recepta gaunasi tobulas tiramisu, bandžiau ir darau tikrai dažnai. Nebent Jums trūksta saldumo. O ta konditerė italų matyt gamino su nesaldžiais damų piršteliais ir tiek.
Ir nereikia jokių espressų, juk paimprovizuokit - išsivirkit stiprios kavos, perkoškit kad nebūtų tirščių ir viskas. Juk tai recepte ir parašyta.
meskute ( 2010-09-06 19:34:49 )
o is kur gauti espresso kavos jei neturiu kavos aparato?
vile ( 2010-08-10 18:12:12 )
Mačiau kaip itakų konditerė darė tiramisu, tai pirma išplakė kiaušinius su cukrumi, o tik tada sudėjo į masę. Šiame recepte cukrų tur būt pamiršo
July ( 2010-03-10 07:45:11 )
Gaminau pagal si recepta, tik truputi cukraus i krema beriau, tai labai skanu gavosi, aciu uz recepta! Ir svarbiausiai kad baisiai greitai pagaminamas, nereikia terliotis:)))
Bulimikas ( 2010-02-19 20:29:40 )
Pamirshote ir sauksteli brendzio i kava ilashinti :)
ponicka ( 2010-01-15 12:19:12 )
reikia cukraus i maskapone apie 100gr., ir istrintus trynius deti i maskapone pirma, po to isplaktus baltymus
Jurga Spurga ( 2008-11-13 19:51:13 )
Tiramisu' - galbut vienintelis saldumynas , kuris niekad nenusibos, kaskart vis stebinantis ir svaiginantis.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Feliksas, Jovydas, Vaidvilė, Laimis.

Pasveikink!

Anekdotas

Instrukcija - tai toks popiergalis kuri skaito dviem atvejais:
1. kai nera ka skaityti;
2. kai jau viskas sulauzyta

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą