Receptai
Sriuba su bulvių omletu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1,5 l nuoviro,
1 morka,
1 salieras,
1 poras,
1 svogūnas,
1 šaukštas žalių žirnelių,
20 g sviesto,
0,5 sultinio kubelio.
Omletui:
40 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 bulvės,
30 g manų kruopų,
20 g miltų,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės,
1 šaukštas riebalų,
druska,
petražolių lapeliai.
Veiksmai :
Supjaustykite nuluptus šakniavaisius ir porą, apkepinkite riebaluose, užpilkite vandeniu ir išvirkite. Į nuovirą sudėkite sultinio kubelį ir žirnelius. Supjaustytą omletą dėkite į lėkštę arba patiekite atskirai.Omletui riebalus ištrinkite su druska ir kiaušinio tryniais, sudėkite išvirtas ir sutrintas bulves, susmulkintas petražoles, manų kruopas, miltus ir apšlakstykite pienu. Sumaišykite su išplaktais baltymais. Tešla turi būti apyskystė. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsiais, supilkite tešlą ir iškepkite orkaitėje. Atvėsusį omletą supjaustykite gabalėliais arba juostelėmis.
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip biriai išvirti ryžius? - Kaip biriai išvirti ryžius? Nuplauti ryžiai suberiami i verdantį pasūdytą vandenį (3 l vandens, 30 g druskos, 0,5 kg ryžių) ir verdami ant mažos ugnies. Išvirusius ryžius reikia supilti į sietelį ir perpilti karštu vandeniu. Kai vanduo nute...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vyras, garsiai rėkdamas atsibunda vidury nakties, susiėmęs rankomis už tarpukojo. Riksmo pažadinta žmona ima klausinėti:
- Kas atsitiko? Ar susapnavai kažką?
- Taip...
- Ką tu susapnavai?
- Na, kad vaikščioju po rytietiškus rūmus, ir suprantu, kad esu hareme... O aplinkui daugybė nuogų moterų...
- Na, tu nepnašus į sultoną...
- Būtent... Vaikštau ir staiga suprantu, kad aš tikrai ne sultonas... Ir man pasidaro taip baisu, taip baisu...