Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Špinatų lazanija


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

* 6 lazanijos lakštai

Mėsos sluoksnis:

* 250 g maltos jautienos;
* 250 g maltos kiaulienos;
* 1 puodelis supjaustytų svogūnų;
* 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
* 400 ml indelis marinuotų pomidorų ;
* 200 ml indelis pomidorų padažo;
* 150 ml indelis kečupo;
* 2 arb. šaukšteliai džiovinto baziliko;
* 2 arb. šaukšteliai džiovinto raudonėlio;
* ½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų.

Sūrio sluoksnis:

* 1 išplaktas kiaušinis;
* 500 g kaimiško sūrio;
* ¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio);
* 3 valg. šaukštai šviežių petražolių;
* 300 g šaldytų pjaustytų špinatų;
* ½ puodelio maltų linų sėmenų;
* ½ puodelio tarkuoto mozarelos sūrio.



Veiksmai :

Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite.

10–12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilkite vandenį ir perplaukite makaronus šaltu vandeniu.

Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kaimišką ir parmezano sūrį, petražoles, špinatus ir maltus linų sėmenis.

Kepimo formą padenkite dviem išvirtais makaronų lakštais, uždėkite pusę sūrio masės, ant viršaus—pusę mėsos masės. Ant šių sluoksnių užberkite pusę mozarelos sūrio masės ir uždėkite du makaronų lakštus.

Pakartokite visus sluoksnius ir juos vėl uždenkite makaronais. Viršų galite papuošti papildomai patarkuotu parmezano sūriu ir pjaustytais pomidorais.

Kepkite apie 30–35 minutes iki 190C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.



Tinka vartoti su :

Tinka sausas raudonas vynas.

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Salomėja, Ginvydas, Ginvydė, Otonas, Romanas, Otas.

Pasveikink!

Anekdotas

-Kelneri, ar mano sumuštinio suteptos abi pusės? -Ne, savaime suprantama, tik viena. -Tada būk geras, parodyk,kuri...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą