Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Sausainių suvožtinis su braškėmis


Šalis: Didžioji Britanija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Trapios tešlos sausainiai:

  • 150 g. kvietinių miltų, dar papildomai 100 g. ryžių miltų
  • 1/2 šaukštelio smulkiosios jūros druskos 
  • 125 g. minkšto nesūdyto sviesto 
  • 90 g. smulkiojo cukraus 
  • 1 didelis plaktas kiaušinis

Kremas: 
  • 50 ml. tirštos grietinės (48 proc.)
  • 150 g. šviežios grietinės
  • 3-4 šaukštai sijotos cukraus pudros, dar papildomai 1 išilgai perpjauta vanilės ankštis 
  • 400 g. skiltelėmis arba ketvirčiais pjaustytų braškių be kotelių



Veiksmai :

Gamindami trapią tešlą persijokite ir sumaišykite kvietinius, ryžių miltus ir druską. Elektriniu maišytuvu išsukite sviestą ir cukrų iki vienalytės masės. Lėtai į ją supilkite kiaušinio plakinį, tada nustatykite žemiausią prietaiso veikimo režimą ir po šaukštą berkite miltus. Turi pasidaryti puri tešla. Ją suspauskite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir šaltai laikykite mažiausiai valandą. Tuo tarpu paruoškite kremą. Į dubenėlį supilkite grietinėlę, grietinę, suberkite cukraus pudrąą ir peiliuvanilės ankšties išgremžtas sėklas. Plakite, kol mišinys sutirštės ir pasidarys purios putos. Kremą atidėkite į šalį, kol būsite pasirengę gaminti desertą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių celsijaus temperatūros. Ant miltais pabarstyto stalviršio iš tešlos iškočiokite 3-4 mm. storio lakštą ir iš jo 9-10 cm. skersmens tešlos rėžikliu išpjaukite apskritus sausainius. Juos sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 20-25 minutes, kol taps šviesiai gelsvi. Palaikykite kepimo skardoje porą minučių, kad sukietėtų, tada sudėkite ant grotelių ir palikite, kad visiškai atvėstų. Braškes (saują pasilikite) įmaišykite į vanilinį kremą. Į kiekvienos lėkštės vidurį padėkite sausainį, ant jo užkrėskite kremo su braškėmis. Užvožkite kitu sausainiu, apibarstykite cukraus pudra, šalia padėkite braškių.


Receptą atsiuntė: Paulius

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Matilda, Dainotas, Rimgaudė, Dainius.

Pasveikink!

Anekdotas

Skelbimas laikraštyje: “Tekėsiu arba vesiu, svarbu tik, kad geras žmogus būtų..”

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą