Receptai
Rudens mišrainė konservavimui
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
2 kg pomidorų2 kg paprikos
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1stilinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto (arba nubrauktas šaukštas citrinos rūgšties)
druskos pagal skonį (apie 4 nubrauktus šaukštus)
Veiksmai :
Pomidorus nuplauname, blanširuojame (įdedame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to į šaltą vandenį, pakartojame tai 2 kartus), nulupame odelę, stambiai supjaustome. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuojame. Į puodą supilame aliejų, cukrų, actą, druską.Užvirus sudedame morkas , po 15 min., dedame papriką, dar po 15 min. – svogūnus. Verdame 15 min., dedame paruoštus pomidorus ir vėl šiek tiek paverdame. Ši mišrainė tinka prie visų mėsos, paukštienos patiekalų, labai skanu su kiaušiniene. Puikiai išsilaiko uždaryta stiklainiuose.Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kaip tik ieškautokio receptuko, nes matau turguje daug "mėsingų" paprikų parduodant. Reikės matomai šį receptuką išbandyti, nes tikrai paprastas ir nesudėtingas
labai skanu!
Mes tai vadiname "Lečo". Puikus receptukas. Kai norisi aštriau, galima aitriosios paprikos ir česnako pabaigoj įdėti.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nepageidaujamas avienos kvapas - Jei norite panaikinti specifinį avienos kvapą, pamirkykite ją virintame šaltame vandenyje, į kurį įpiltą acto ir įdėta lauro lapelių, pipirų. Taip pat galite dėti svofūno ar česnako. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nutarė mokesčių inspekcija patikrinti naujojo ruso pajamas, ar jis teisingai mokesčius moka. Ateina pas jį ir klausia:
- Klausyk, Kolia, ar tu įstengtum "Volgą" nusipirkti?
Naujasis rusas ir sako:
- Nu jeigu Saška truputėlį pridėtų, dar Ženia biškį...gal ir nusipirkčiau...
Mato inspektoriai, kad nelabai yra ką tikrinti ir išeina. Jiems išeinant naujasis rusas ir galvoja:
- Ir kokio velnio man ta Volga su visom jos prieplaukom ir laivais reikalinga?