Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Riešutų pyragas


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Riešutų pyragas

Jums prireiks :

Tešlai:
300 gr. miltų,
150 gr. sviesto,
1 kiaušinis,
125 gr. cukraus,
1 žiupsnelis druskos.

Įdarui:
300 gr. žemės riešutų,
20 gr. sviesto,
200 gr. cukraus,
250 ml. grietinėlės.



Veiksmai :

1.Miltus, sviestas /29/">sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos.
2.Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestas /29/">sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus /19/">cukrus visiškai ištirps ir taps karamelinės spalvos. Tuomet supilti grietinėlę ir užvirinti (jei pilant grietinėlę cukrus /19/">cukrus sušoksta i gabalėlius, tai reikia pakaitinti kol jie ištirps). Supilti riešutus ir vėl užvirinti.
3.Du trečdalius tešlos iškočioti ir įkloti į paruoštą 24 cm. formą, padarant pyragui kraštus. Tešlą subadyti šakute.
4.Supilti įdarą. Iškočioti likusią tešlos dalį ir uždengti pyragą. Gerai užspausti kraštus, kad neišbėgtų įdaras.
5.Kepti apie 45 min. 180 laipsnių orkaitėje.
6.Supjaustyti tik atvėusį!



Tinka vartoti su :

Mėgstamiausias mano pyragas prie arbatos puodelio :) Skanaus!


Receptą atsiuntė: Lina

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Brigita ( 2010-01-25 20:32:09 )
labai daug laiko uzima kol padarai, reikia laukt kol atveso.
galvojau bus skanu, bet gavosi per daug saldus. kita karta jau nebekepciau,
Romanas ( 2009-06-02 17:18:28 )
Tesla agvosi puikiai... taciau 20 gr sviesto idarui man pasirode per mazai, cukrus labai nenoriai tirpsta, taip ir liko pas man gabaliukai... o siaip gavos visai skanus :)
Sonata ( 2009-03-09 00:05:18 )
O kepimo miltelių čia nereikia?
Tomas ( 2008-04-09 18:50:11 )
Geras komentaras.
Dėkojam
Simoniux ( 2008-04-09 18:20:49 )
Sveiki!Gaila, kad prieš tai neradau nė vieno komentaro, o būtų pravertę, nemanau,kad šiuo pyragėliu nieks prieš tai nesusidomėjo:)
Tai vat, pabandžiau ir aš jį išsikepti,tiksliau js dar tebekepa. Visus įspėju,kad šis pyragas skirtas labai kantriems kepėjams. Maišant sviestą su cukrumi reikia tai daryti gana ilgai a[ie kokia 10 min. mažiausiai, ir tada jis išsilydo. Be to pilant grietinėlę, manau ji turėtų būti kuo šiltesnė, nes kaip mano atveju, prieš tai buvusią masę baisiai sutraukė į vientisą gabalą.Ačiū dievui kad toliau viskas klostėsi ppuikiai, manau ir jis iškepęs bus puikus. Sėkmės visiems.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė.

Pasveikink!

Anekdotas

Intelektas į pensiją išeina tik išprotėdamas.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą