Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Rauginti agurkai


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

 10kg agurkų, 2vnt česnakų, 20vnt juodųjų serbentų lapų, 20vnt vyšnių lapų, 15vnt krienų, 15vnt krapų su stiebais, 4 šaukštai garstyčių, grūdelių, 10L vandens, 650g druskos, 10vnt ąžuolo lapų.



Veiksmai :

Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9—12 cm ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai . Visai netinka rauginimui geltoni agurkai . Prieš raugiant, jie surūšiuojami pagal dydį ir, pašalinus suvytusius bei sudaužytus, nuplaunami šaltu vandeniu. Prieš rauginimą patariama agurkus 2—3 val. pamirkyti vandenyje. Prieskoniai taip pat nuplaunami ir susmulkinami. Rauginimo indo ar statinės šonai ištrinami česnaku. Po to dedama eilė prieskonių, eilė agurkų (gulsčiai arba stačiai), prispaudžiant vieną prie kito, kad mažiau liktų tuščių tarpų. Toliau vėl eilė prieskonių, eilė agurkų , kol pridedamas pilnas indas. Viršutinis sluoksnis privalo būti prieskonių.druskos ir vandens išverdamas sūrymas ir perkošiamas. Agurkus galima užpilti šaltu arba verdančiu sūrymu. Užpylus verdančiu sūrymu, agurkai paslegiami po to, kai sūrymas atšąla. Ant agurkų dedamas medinis ar plastikinis dangtelis, o ant jo 2—3 kg -švarus akmuo (ne plyta ir ne geležinis svoris). Užraugti agurkai iš pradžių pastatomi šiltesniame (10— 15° C) rūsyje. Po 12—15 dienų agurkai jau yra visiškai įrūgę. Kad neperrūgtų (labai pablogėja jų kokybė), įrūgusius agurkus patariama perkelti į 2—4° C temperatūros patalpą. Inde ant sūrymo paviršiaus dažnai atsiranda pelėsių, kurie suteikia agurkams nemalonų prieskonį. Todėl indus reikia dažnai patikrinti ir atsiradusius pelėsius pašalinti. Kad mažiau pelėtų, į indą patariama įdėti 2-—4 šaukštus garstyčių grūdelių, iš kurių padaromi 2—4 į marlę surišti mazgeliai.
Receptą atsiuntė: Renata

Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Kotryna, Santautas, Germilė.

Pasveikink!

Anekdotas

Sedi psichiatras kabinete, nuobodziauja. Nei vieno paciento -
ramu ir tylu. Sprendzia daktaras kryziazodzius viena po kito ir
ziovauja.
Tik staiga kabineto durys tyliai prasiveria ir i kabineta isliauzia
keturiom jaunas zmogus. Isliauzia, uzdaro duris uz nugaros ir toliau
letai sliauzia palei siena, kazka is paskos vilkdamas. Daktaras
iskart tapo zvalesnis:
- Nagi, kas cia pas mus atejo? Gyvatuke?
Tyla.
- Gyvatuke-gyvatuke, koks tavo vardas?
Zmogus tyli ir toliau sliauzia palei siena.
- Aaaa, supratau. Cia vezliukas atejo pas daktara i svecius.
- Nagi, vezliuk, sliauzk arciau pas daktara i kede. Tyla.
- Atsiprasau, kaip gi as galejau supainioti - cia varliukas pas
daktara atejo. Varliuk, nebijok daktaro, ateik arciau.
Jaunas zmogus pakelia galva:
- Daktare, eikit na*uj... As is firmos, Interneta jums tiesiu.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą