Receptai
Įtraukti į favoritus
Versija spausdinimui
Informuoti apie klaidas
Atsiųsk savo receptą
Ieškoti panašių receptų
Siųsti receptą draugui
RSS - receptai
Pyragas su medumi, jogurtu ir uogom
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Pagrindui reikės:
- 150-200 g džiūvėsėlių - naudokite, ką turite, tai gali būti malti sausainiai, susmulkintas padžiūvęs pyragas, javainiai, dribsniai ir panašiai. Jei norite suteikti medaus skonį, įmaišykite 2 šaukštus pašildyto medaus.
- 100 g sviesto
Kremui:
- 450 ml natūralaus jogurto
- 100 g medaus
- 2 šaukštai želatinos
- 200 ml grietinėlės
- 1-2 puodeliai uogų - vyšnių, trešnių, aviečių, žemuogių ar pan.
Papuošimui:
- 1 pakelio žele, uogų
Veiksmai :
Pagrindui skirtus džiūvėsėlius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi įklotą formą ir dėkite į 160 laipsnių orkaitę 10-15 minučių. Atvėsinkite.
Želatiną paruoškite pagal ant pakelio esančias instrukcijas: išbrinkinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir ištirpinkite, įstatę į kaitinamą indą su vandeniu, arba (ypač jei naudojate geros kokybės želatiną) tiesiog nedideliu kiekiu karšto vandens ir maišykite kol ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Jogurtą išplakite su medumi, įmaišykite atvėsusią želatiną. Paragaukite, ar užtenka saldumo (jį derinkite pagal naudojamas uogas), įmaišykite uogas ir supilkite ant pagrindo.
Viršui skirtą žele pasiruoškite pagal gamintojų instrukcijas (tradiciškai reikėtų naudoti mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio). Ją supilkite į atskirą indą ir įstatykite į šaldytuvą, kol šiek tiek pradės stingti. Tada ištraukite, išplakite su mikseriu ir supilkite ant pyrago. Dėkite pyragą į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, kol gerai sustings.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Rėmėjai
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Specifinis avienos kvapas - Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Mamytė atveda savo 12 metų sūnelį pas psichiatrą ir skundžiasi:
- Štai, sėdi visą dieną internete, nuogas moteris žiūrinėja, pornografinius filmus siunčiasi…
Psichiatras:
- Nagi, palikit mudu vienus.
Mamytė išeina. Psichiatras:
- Nori pažymos, kad esi sveikas?
- Noriu.
- Tai greitai rašyk svetainių adresus.