Receptai
Plokštainis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
100 g sviesto arba margarino300 ml kvietinių miltų
1/2 arbatinis šaukštelis druskos
50 ml vandens
Sūrio ir špinatų įdarui
200 ml grietinėlės arba pieno
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1 žiupsnis baltųjų pipirų (ant peilio galo)
1 žiupsnis aitriosios paprikos
1 arbatinis šaukštelis cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
1 kiaušinis
35 g smulkiai supjaustytų porų
200 g nesmulkintų špinatų
150 g stipraus skonio tarkuoto sūrio
Veiksmai :
Užminkykite tešlą. Palaikykite ją šaldytuve 1 val. Sudėkite į keptuvą. Kepkite 10 min. iki 225° įkaitintoje orkaitėje.
Sūrio ir špinatų įdarui:
Į puodą įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir supilkite grietinėlę arba pieną ir viską išmaišykite. Gautą masę palaikykite šiltai, kad sutirštėtų. Išimkite puodą iš orkaitės, sudėkite prieskonius, porus, špinatus (jei naudojami šaldyti špinatai, jie turi būti gerai nusausinti) ir sūrį.
Sudėkite įdarą ant papločio, ir kepkite dar 20–30 min. Patiekite su šviežiomis salotomis.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mėsos laikymas - Jeigu nusprendėte mėsą ilgiau laikyti, t.y. šaldyti, tai jokiu būdu neplaukite jos vandeniu, nes greičiau suges...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Klausyk, Rabinovičiau, paskolink pinigų. Mano piniginė užstrigo.
- Daugiau nieko nenori? Mano irgi užstrigo.
- Galiu padėti atidaryti. Gal peilį turi?
- Teisingai, aš juk pamiršau. Peilį turiu, tuoj pamėginsim atidaryti tavo piniginę