Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Plekšnės su vynuogėmis


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Produktai 4 porcijoms 

8 plekšnių filė (kiekviena po 100 g)
300 g žaliųjų vynuogių
100 g raudonųjų vynuogių
2 citrinų sultys
100 g sviesto
3 kiaušinių tryniai
200 ml sauso balto vyno
3 šaukšteliai apelsinų likerio
1 šaukštelis krapų, maltų pipirų, druskos
8 mediniai pagaliukai


Veiksmai :

1. Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 oC.
2. Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sviestu ir sudedame plekšnių filė. Žuvį užpilame vynu ir pašauname į orkaitę. Kepame 25 min.
3. vynuoges /402/">vynuoges /402/">Vynuoges nuplauname ir blanširuojame (kelias minutes palaikome verdančiame vandenyje). Sieteliu vynuoges /402/">vynuoges išgriebiame, nuvarviname ir ataušiname. Tada nulupame, išimame kauliukus, sudedame į dubenėlį ir užpilame likeriu. Kartkartėmis vynuoges /402/">vynuoges pamaišome, kad geriau įsigertų alkoholis.
4. Žuvį ištraukiame iš orkaitės, perdedame į kitą indą, uždengiame ir, kol ruošiame padažą, laikome neatvėsusioje orkaitėje.
5. Į vyną, kuriame kepė žuvis, įmaišome sviestą ir kiaušinių trynius. Padažą kaitiname nuolat maišydami ir neleisdami užvirti. Suberiame vynuoges /402/">vynuoges , krapus, supilame likusį likerį. Plekšnių suktinukus dedame į padažą, pašauname į orkaitę ir kepame 5 min. ištraukę iš orkaitės iš karto patiekiame į stalą su ryžiais arba bulvių koše.

Emma Kingsgarden
Kiekvieno skoniui
Gardūs patiekalai Jūsų svečiams

href="http://receptai.patiekalai.lt/receptai/index.php/site/index/index.php?URL=http://www.sanitex.lt" />http://www.sanitex.lt


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Kotryna, Santautas, Germilė.

Pasveikink!

Anekdotas

Stomatologas metodiškai rauna pacientui dantis. Visus 32. Po to įdėmiai juos apžiūri ir nustebęs sušunka: Nuostabu! Per pusmetį nė vienos naujos skylutės!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą