Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Pistacijų triufeliai


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1/3 stiklinės išgliaudytų pistacijos riešutų
pusė stiklinės cukraus
1/4 stiklinės vandens
45g nesūdyto sviesto
250g trupinto tamsiojo šokolado
1/3 stiklinės grietinėlės
2 šaukšteliai brendžio arba konjako
1/3 stiklinės sijotų kakavos miltelių

Veiksmai :

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pistacijos riešutus suberkite į lėkštą skardą. Pakepinkite 5-10 minučių arba tol, kol riešutai kiek paskrus, ataušinkite. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite ir maišykdami, kol cukrus ištrips. Užvirinkite ir, sumažinę viryklės karštumą, pamažu virkite 8-10 minučių arba tol, kol sirupas pasidarys geltonas. Nukelkite nuo viryklės ir suberkite riešutus. Masę išplikite į padėklą, ištiestą riebalais ištepta folija. Į vidutinio didumo karščiui atsaprų dubenį sudėkite sviestas /29/">sviestą ir kaitinkite, sviestas ir šokoladas ištirps ir masė pasidarys vientisa. Nukelkite nuo puodo ir truputį ataušinkite. Mediniu plaktuku mėsai išmušti sutrupinkite sustingusius triufelius ir suberkite į šokolado masę, kruopščiai išmaišykite. Uždenkite ir šaldykite 45 minutes arba tol, kol sukietės tiek, kad bus galima imti rankomis. Dabar iš susidariusios tešlos padarykite nedidelio didumo rutuliukus. Rutuliukus sudėkite į pergamentiniu popieriumi išklotą padėkla ir 15 minučių šaldykite. Apvoliokite sijotuose kakavos milteliuose ir duokite į stalą

Receptą atsiuntė Violeta.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

jvhlv ( 2008-10-26 19:11:53 )
niam niam skanu aciu violeta
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Albina, Vygaudas, Audronė, Algina, Alina, Adas.

Pasveikink!

Anekdotas

Skrenda girta varna po baliaus: -Kukū kukū, tfu, blet, kar kar...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą