Receptai
Įtraukti į favoritus
Versija spausdinimui
Informuoti apie klaidas
Atsiųsk savo receptą
Ieškoti panašių receptų
Siųsti receptą draugui
RSS - receptai
Pievagrybių sriuba pagal Liną
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 3 vidutinio dydžio bulvės
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 10 vnt. šampinjonų (pievagrybių)
- 2-3 šaukstai koncervuotų kukurūzų
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- grietinė
- truputį viduržemio jūros prieskoninių žolelių
- druska
Veiksmai :
Užverdame reikiamą kiekį vandens, į jį dedame kubeliais pjaustytas bulves, pasūdome. Kol bulvės verda, keptuvėje apkepiname pjaustyta svogūną ir česnaką, supilame juos į verdantį sriubos puodą. Tada apkepiname per burokinę tarką sutarkuotas morkas - ir vėl dedam į verdantį sriubos puodą. Galiausiai apkepiname pjaustytus pievagrybius - juos taip pat supilame į puodą. Nieko nelaukiant pagardiname sriubą viduržemio jūros prieskoniais ir sudedame koncervuotus kukurūzus. Porą minučių paverdam, patikriname ar sriuboje užtenka sūrumo ir pilstome į lėkštes. Į kiekvieną lėkštę dedame po šaukštelį grietinės. Skanaus!
P. s. kad būtų skaniau, svogūną, česnaką ir morkas kepiname aliejuje, o šampinjonus (pievagrybius ) kepiname gerame svieste.
Tinka vartoti su :
Valgoma su batonu arba su duona.
Receptą atsiuntė: Lina
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Rėmėjai
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Traškių riekelių paslaptis - Pakepinti lašinukai nepaprastai tinka prie blynelių su obuoliais, kiaušinienės, makaronų su voveraitėmis ar bulvių košės su salierais. Tačiau tik tada, kai yra traškūs, o ne plaukioja riebaluose. Kaip juos tinkamai pakepinti? Mikrobangėje: be...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Turistas iš Lietuvos keliauja po Maltą. Nustemba, kad čia važinėjama nepaisant jokių taisyklių. Pakalbintas policininkas jam paaiškina: - Nekreipkit dėmesio. Yra šalių, kuriose važinėjama kairiąja puse, yra ir tokių, kur dešiniąja, o pas mus labai kepina saulė, tai visi visada važiuoja pavėsingąja puse.