Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Moliūgo ir varškės pyragas su riešutais


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Riešutų tešlos kraštui:

  • 2 stik. sausainių trupinių
  • 0,5 stik. graikiškų riešutų
  • 0,5 stik. cukraus
  • 100 g sviesto
  • 22 cm skersmens išardoma kepimo forma

Įdarui:

  • 250 g kepto moliūgo
  • 200 g grietinėlės sūrio
  • 100 g varškės
  • 1 v. š. grietinėlės
  • 2 kiaušinius
  • 0,5 stik. cukraus
  • 0,5 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 0,25 a. š. muskato riešuto
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 v. š. viskio


Veiksmai :

Kepimo formą ištepti sviestas /29/">sviestu arba iškloti kepimo popieriumi ir patepti sviestas /29/">sviestu . Rekomenduoju tą antrą variantą – pati išklojau tik formos apačią, po to uždariau formą ir apkirpau apačioje likusį popierių. Toks manevras leidžia lengvai išimti kepinį iš formos.
Blenderiu/mėsmale/kočelu/plaktuku/ar pan. susmulkinti riešutus iki mažų trupinių dydžio. Greitai (kad sviestas nespėtų ištirpti) sumaišyti sausainių trupinius, cukrų ir sviestą. Patogiausia yra tai daryti blenderiu. Galutinai turi gautis tokie stambus tešlos trupiniai. Po truputi berti tešlą į formą ir pirštu galiukais greitas spausti prie dugno i sienelių. Formą uždaryti plėvelę arba lėkšte ir įdėti valandai į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 170C.
Keptą moliūgą susmulkinti šakute iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius. Pridėti grietinėlę, pusę cukraus, viskį ir vanilinį cukrų. Išmaišyti.
Likusį cukrų sumaišyti su cinamonu, muskato riešutu ir druską, pridėti grietinėlės sūrį ir varškę. Per 3 minutes gerai išplakti masę mikseriu, kol ji taps puri.
Plakant prie varškės masės pridėti moliūgo masę. Plakti, kol masė taps vientisa.
Įdarą išpilti į paruoštą formą. Kepti 50 minučių. Baigus kepti, praverti orkaitės dureles ir leisti pyragui atvesti orkaitėje. Prieš valgant, bent 4 valandoms įdėti į šaldytuvą.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Juozapas, Vilys, Vilė, Juozas.

Pasveikink!

Anekdotas

Kuo daugiau turi ligų, tuo ilgesnį amžių tau garantuoja jų tarpusavio konkurencija…

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą