Receptai
Keksiukai
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 100 g sviesto
- 2 kiaušiniai
- 150 ml cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 200 ml pieno
- vienos citrinos nutarkuotos žievelės (geltonosios dalies)
- 400 ml miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- (Kepimo forma, orkaitė)
Įdarui galite pasirinkti (galima daryti ir be įdaro):
- kakava, uogienė, šokoladas, aguonos, razinos, riešutai..
Veiksmai :
Įkaitinkite orkaitę iki 185 laipsnių temperatūros. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki putų. Sumaišykite ištirpintą sviestą su pienu. Tada sudėkite citrinos žievelę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Galiausiai sumaišykite kiaušinių masę su pieno ir sviesto mišiniu, tada supilkite miltų mišinį ir viską atsargiai plaktuvu išmaišykite. Sudėkite įdarą. Supilkite mišinį į formą ir kepkite keksą apie 1-1,20h. Jei formelės mažytės kepkite apie 20-25min.
Tinka vartoti su :
Su arbata, kava bei kakava.
Receptą atsiuntė: Klaudija
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):o kokioje temperaturoje kepti?
gardu :)
Skanu;)
Skanus Visai.Keista Fotkė ;p
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Patarimai spaudžiant sultis ir konservuojant - • Atrinkite geros kokybės vaisius ir uogas. • Išrinkite pažeistus ir papuvusius vaisius bei uogas. • Paisykite švaros. • Kruopščiai nugriebkite putas! Putose būna bakterijų ir pelėsių. • Stiklainius arba butelius pripilkite iki pat vir...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Susitiko dvi ilgai nesimačiusios draugės. Viena, norėdama pasigirti savo sūnaus gabumais, tarė: - Įsivaizuoji, maniškis - taip kaip Marksas: skaito ir rašo, skaito ir rašo… - Nieko tokio, - pertraukė ją antroji.- Mano sūnus - tikras Leninas: tremtis - kalėjimas, kalėjimas - tremtis.