Receptai
Įtraukti į favoritus
Versija spausdinimui
Informuoti apie klaidas
Atsiųsk savo receptą
Ieškoti panašių receptų
Siųsti receptą draugui
RSS - receptai
Karamelinis kiaulienos kumpis, virtas aluje
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:

Jums prireiks :
2 kg kiaulienos kumpio, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, 1 litru alaus, 6 laurų lapų, 100g cukrausVeiksmai :
Dėkite į didelį puodą 2 kg kiaulienos kumpį, 100g supjaustytų svogūnų, 100g morkų, 100g saliero gumbo, 20g druskos, užpilkite 1 litru vandens, 1 litru alaus, įmeskite 6 laurų lapus ir virkite apie dvi valandas. Kiaulienos kilogramas vidutiniškai verda apie 50 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Išvirusio kumpio viršų supjaustykite kryžmai rombais ir užberkite100g cukraus (viršus turi būti baltas). Kepkite 25-35 min., kol cukrus virs karamele. Palikite pusvalandžiui ataušti, kad būtų lengviau pjaustyti, po to supjaustykite ir patiekite į stalą. Atskirai padažinėje duokite kelmučių padažo.
Vincentas Sakas
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):nelabai gardziai skamba, dar alui gal ir nieko virtas butu, bet ta karamele...kazkaip neisivaizduoju kiulienos cukrum aplipusios
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Rėmėjai
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mielinis pyragas - Mielinis pyragas yra iškepęs, kai, paspaudus pirštu, jis įsispaudžia, atleidus -grįžta į pradinę padėtj, o įdūrus smeigtuku, šis lieka švarus....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Į mėsos parduotuvę prieš pat uždarant įbėga moteriškė: - Ačiū Dievui, suspėjau! Ar vištų turite? Mėsininkas iš šaldiklio ištraukia likusią vienintelę vištą ir deda ant svarstyklių. Jos rodo 1 kg svorį. Moteris: - Hmmm...Gal turit didesnę? Mėsininkas nuima vištą, padeda į ankstesnę vietą, paskui vėl ją išima, apverčia, deda ant svarstyklių ir jas pirštu prispaudžia. Svarstyklės rodo 1,5 kg. Moteris: - Puiku! Malonėkit man abidvi.