Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Kalakuto šlaunelės(krūtinėlė ) kepti su obuoliais ir slyvomis savo sultyse


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

3-4 kalakuto šlaunelės(krūtinėlė), 6-8 rūgštūs obuoliai, 100 gr.džiovintų slyvų,majonezo mažas stklainis, 1 šaukštas garstyčių,paukštienos prieskoniai, cinamonas,


Veiksmai :

• Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje(geriausiai –citrinos rūgštimi).
• Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu) , kambario temperatūroje palaikom bent 3 val., galima ir ilgiau.
• Į stiklainį majonezo įdedam 1 šaukštą garstyčių, gerai išmaišom ir šiuo mišiniu gausiai aptepam prieskoniais įtrintą mėsą .Kambario temperatūroje dar laikom 12-24 val.
• Supjaustom stambiai 6-8 obuolius - geriausiai tinka kietesni, rūgštesni. Jais išklojame kepimo maišo dugną (yra parduotuvėse).Ant viršaus pabarstome saują ar dvi džiovintų slyvų.
• Ant viršaus maišan įdedame prieskoniuose ir majoneze su garstyčiomis išmarinuotas šlauneles ir/ar krūtinėlę.Kepimo maišo kraštus užrišame, dedame skardon, prakerpam maišo viršutineje dalyje 4-5 skylutes, o į skardą įpilame vandens ( gan nemažai, bet taip, kad neapsemtų užrištų maišo kraštų) .Paviršių dar galima pridengti folijos sluoksniu – kad nepridegtų ir pašauname įkaitinton orkaitėn .
• Pradžioje kepame ant stiprios ugnies, maždaug po pusvalandio ugnį sumažimame iki vidutinės.
• Po pusantros valandos nuo kepimo pradžios išimame skardą iš orkaitės, labai atsargiai išpilame iš jos vandenį – kad kartu neišbėgtų sultys iš maišo.Maišo viršų prapjauname, jį atsargiai išimame, visą jo turinį paliekam skardoje. Apverčiam mėsytę kita puse, įpilame apie pusę stiklinės karšto virinto vandens, grąžiname orkaitėn, kepam dar apie 1 val. Dabar maždaug kas 10 min. reikia vis apipilt mėsą sultimis, prireikus galima ir dar pavartyti.
• Patiekti su obuolių –slyvų padažu, tikrai nepakenks ir bruknių uogienės šlakelis šalia, garnyrai –pagal skonį ir galimybes.
P.S. Atšalę likučiai irgi be proto skanūs, ypač obuolių –slyvų makaliūzė kalakutienos drebučiuose…

Receptą atsiuntė Giedrė


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Dovile ( 2011-08-21 12:46:24 )
dabar kepu siek tiek pakeiciau recepta:))) laukiu rezultatu;)
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Mantvinas, Žybartė, Gerardas.

Pasveikink!

Anekdotas

prasideda gyvunu susirinkimas visi sedi

meska klausia:
-kas prisiko ant mano takelio?
-kas prisiko ant mano takelio!!!!!!!!!
kiskis pasibaimines pakelia latenelia ir sako:
-as tik pirstelejau
meska atsako:
-pirstelejai?as isibegejas nepersoku

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą