Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Įdaryta grybais višta


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1.1 višta (apie 1,2 kg),
2.400 šviežių grybų,
3.1 raudonoji paprika,
4.1 svogūno galva,
5.3 valg. šaukšt. sviesto,
druskos, pipirų ir žalumynų

Veiksmai :

1. Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Jūsų tikslas – kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles – stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir labai aštriu peiliu, kad nepasižeistų aplink kaulus esanti mėsa. Jeigu ant kaulų pasiliko mėsos, ją nuimkite ir paskirstykite tolygiai ant odos. Įtrinkite vištos vidų ir išorę prieskoniais ir druska /125/">druska . Palikite pusvalandžiui.
Įdarui šviežius grybus supjaustykite smulkiai, o svogūnus – riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir pakepinkite grybus su svogūnais, pagardinkite juos druska ir prieskoniais .
2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir blanširuokite 1-2 min. verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.
3. Vištą pripildykite įdaro: pirmiausia šonuose padėkite paprikos dalis, kad jos gerai prisispaustų prie mėsos, paskui sukrėskite grybus. Įdaro prikimškite ir šlauneles.
4. Vištą užsiūkite. Tiks bet koks siūlas, geriau būtų ryškesnis, kad labiau matytųsi, kai reiks ištraukti iškepus vištai. Vištą ištepkite aliejumi arba majonezu ir kepkite orkaitėje 200° temperatūroje maždaug 1 val., pastoviai palaistant susidariusiomis sultimis. Iškepusi višta turi įgauto gražiai rusvą atspalvį. Ištraukite siūlą ir patiekite.

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

nagi..nagi... ( 2012-04-07 03:54:10 )
kol isnagrinesi ta vargsa visciuka ir prifarsiruosi paprikomis..svogunais..grybaisnebenoresi nieko...kazkokia nesamone...vargti pora valandu kad ismesinetum vargsa visciukair skonio ne kazin ka...turi but kvailas...yra daug geresniu receptu...aciu uz jusu varga...bet tai ne man
joooo ( 2012-04-07 03:43:03 )
tai yra gryniu gryniausias briedas....nesamone kazkokia ...sudetingumas bile koks o naudos ps
vaida ( 2009-02-16 20:22:44 )
labai skanu buvo ir labai lengva padaryti.aciu uz jusu recepta.
Milda ( 2008-08-13 12:19:25 )
Labai skanus visciukas patarciau ir kitiems pabandyti, ir pagaminti nera taip sudetinga:)
Skanaus visiems!!!!
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Irena, Gedas, Deimina, Adelina, Adelė.

Pasveikink!

Anekdotas

Dvi musės rengia pasalą drambliui. Viena ir sako:
- Svarbiausia mum reikia ji parverst, o poto jau suspardysim.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą