Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Falafeliai


Sudėtingumo lygis:


Falafeliai

Jums prireiks :

1 puodelis lęšių miltų;
1 puodelis avinžirnių miltų;
1/3 puodelio supjaustytų petražolių;
pagal skonį druskos, pipirų ir kitų prieskonių

Veiksmai :

Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta tešla. Iš gautos masės su rankom formuoti nedidelius blynelius ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Pastaba: lęšių miltus nesunkiai gausite sumalę lęšius su paprasta kavos malimo mašinėle. Tuo tarpu avinžirniai daug kietesni, todėl jiems sumalti teks ieškoti galingesnio malūno.

Tinka vartoti su :

Daržovėmis ar pomidorų padažu. Kaip garnyras tinka virti ryžiai ar bulvės.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Mantas ( 2011-02-10 14:06:19 )
Labai skanu su jogurto avokado ar mango padazu ir tikrai ne su keciupu.
kristina ( 2009-04-07 18:56:33 )
tomatas, ryzhiai ir bulves - visishkai netinka prie shio patiekalo.
prie jo valgoma pita duonele...
ishvis chia kazhkox pasitychiojimas ish falafeliu o ne receptas.
KaRina ( 2009-04-05 15:35:45 )
Chick peas lietuviskai butu avinzirniai :)
Ena ( 2009-03-05 23:31:59 )
Siaip falafel yra daromas is garbanzo pupeliu - nezinau tik ar ju Lietuvoje yra. Angliskai jos vadinasi: chick peas arba garbanzo beans.
Saimonas ( 2008-09-21 12:06:34 )
Nuostabus patiekalas
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Pranciškus, Vilgaudas, Gaivilė, Artūras, Felicija.

Pasveikink!

Anekdotas

Grybauja žmogelis miške. Ant rankos pintinaitė pilna grybų. Žmogelis švilpiniuja, dainuoja. Staiga žiūri - baravykas, toks nemenkas, tikras gražuolis. Žmogelis prišoko, pasilenke imt ir tik dirst pro tarpkojį - į jį armėnas ateina ir savo "įrankį" ranka prilaiko. Išsigando žmogelis, metė pintinę ir pasileido bėgti. O armėnas iš paskos. Lekia žmogelis neatsigrįždamas, o priešais kupstas, toks dyyydelis. Opa, peršoko žmogelis, o armėnas opa, šoko, užkliuvo, pardribo, atsikėlė ir toliau vejasi. O ten pasirodo ne kupsto, o meškino būta. Atsistojo meškinas ir vejasi armėną. O žmogelis bėga, bėga, tik žiūri - priešais trobelė. Na jis ir įlėkė į tą trobelę, o armėnas jam iš paskos, o šiam įkandin ir meškinas. Trobelėj pasigirdo bildesys, riksmai, keiksmai, riaumojimas... Ir išbėga iš trobelės žmogelis už subinės susiėmęs. Paskui jį armėnas už subinės susiėmęs. O paskui šį - meškinas už subinės susiėmęs ir klaikiai riaumodamas. Meškinui pavymui iš trobelės išeina gruzinas ir sušunka:
- O tu, su kailiniais dar ateik. Man patiko...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą