Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Erškėtuogių uogienė


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

2 kilogramai erškėčio (erškėtrožės) uogų,  1 lašas vandens, 1kg cukraus

Veiksmai :

Uogos nuplaunamos, pašalinami koteliai bei lapų liekanos, uoga perpjaunama išilgai pusiau ir peiliuku iš vidaus išgramdomos plaukuotos sėklelės. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas, į jį suberiamos paruoštos uogos ir 5 min. verdamos. Po to pastatoma vėsioje vietoje, kad uogos prisigertų cukraus. Sekančią dieną uogos iš sirupo išgriebiamos tiesiai į švariai paruoštus stiklainius, sirupas užvirinamas ir užpilamas ant uogų. Stiklainiai uždaromi stikliniais arba pridengiami metaliniais dangteliais ir kaitinami 80° C temperatūroje 15 min. Iškaitinti indai tuoj hermetiškai uždaromi.
Receptą atsiuntė: Renata

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Joana ( 2009-08-28 23:12:50 )
Pirmiausiai reikia gerai išplauti uogas, bent 2, o dar geriau 3 vandenim, kad neliktų plaukuotų sėklyčių. Po to užpylius cukraus ir palikus nakčiai atsiras sirupas, kuriame be papildomo vandens galite išvirti uogienę. Bet dar reiktų įspausti 2 jų citrinos sulčių ir virti per vieną kartą, užvirus pavirti apie 15 - 20 min. ir iš karto supilus į stiklainius užsukti. Laikosi uogienė labai gerai ir nereikia jokio papildomo kaitinimo. Jeigu norite virti iš karto, o tuo labiau susmulkintas uogas (pavyzdžiui sumaltas), tai vietoje vandens pilkite juodųjų arba raudonųjų serbentų sulčių ( o jei norite, tai galima ir apelsinų arba kitų jūsų mėgstamų).
Jeigu uogas virsite tik pjaustytas, jos nesuverda ir lieka tokiomis skyltelėmis, kokiomis ir supjaustėt.Uogienė gaunasi tiršta ir skani.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

Kiekvienai moteriai aišku, kad ji ištekėjo žymiai nesėkmingiau, negu jos vyras vedė.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą