Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Bulgariškas sluoksniuotis


Šalis: Bulgarija
Sudėtingumo lygis:


Bulgariškas sluoksniuotis

Jums prireiks :

500 g jautienos faršo
1 vidutinio dydžio svogūno
1 skiltelės česnako
6-7 bulvių
400 g luptų pomidorų savo sultyse
1 didelės morkos
Druskos
Maltų juodųjų pipirų
Saujos kapotų petražolių

Padažas:
1 valg. šaukšto sviesto
2 valg. šaukštų miltų
200 ml pieno
2 kiaušinių
3-4 šaukštų tarkuoto kieto fermentinio sūrio
Druskos
Maltų juodųjų pipirų



Veiksmai :

Klasikinis bulgarų ir graikų virtuvės patiekalas - musakas. Skirtumas tarp bulgariškos ir graikiškos musakos nėra didelis, graikai paprastai į sluoksniuotį deda baklažanus, o bulgarai bulves.
Pirmiausia paruoškite musakos mišinį. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai bus įgavę gražią auksinę spalvą, dėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio.
Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles, druską ir pipirus. Jeigu mėgstate aštresnius skonius - galite įberti nedidelį žiupsnelį čili arba kajeno pipirų. Viską gerai gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol bulvės bus minkštos.
Tuo pačiu paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite pieno. Kai masė sutirštės - nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį ir po žiupsnelį druskos ir pipirų.
Dabar musakos mišinį perdėkite į orkaitei pritaikytą kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Pašaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 20 minučių. Pabaigę šį procesą leiskite truputį sluoksniuočiui „pailsėti" šiltoje orkaitėje, apie 10-15 minučių. O tuomet jau valgykite.

http://www.15min.lt/


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Ausra ( 2009-08-13 12:46:47 )
valgiau tikra bulgariska musaka.receptas priklauso nuo virejo ka s jam patinka ta ir deda... tikrai labai skanus patiekalas :))
Kestas ( 2009-02-22 15:25:47 )
Graikiskas musaka bisky dedasi daugiau :) I Graikiska musaka dedasi ne tik baklazanai bet ir cukinijos bei bulves... :) Manyciau velniskai kazkas prastai apsiskaites buvo kai rase si recepta :D :D :D Musaka yra labai skanus patiekalas... Taciau tai kiekvieno zmogaus skoniui...
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Kotryna, Santautas, Germilė.

Pasveikink!

Anekdotas

Draugas klausia Petriuko:
-Na, ir ką tau tėtis sakė, kai grįžai pirmą valandą nakties?
-Sakyti be keiksmažodžių?
-Gali ir be keiksmažodžių.
-Tuomet nieko.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą