Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Briedukų padažas


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

¼ puodelio vandens
¼ puodelio cukraus
¼ puodelio raudono jo vyno acto
1 valg. šaukštas balzamo acto
3 valg. šaukštai nesūdyto sviesto
24 briedukai (apie 0,5 kg)
1/3 puodelio smulkiai supjaustytų ropinių svogūnų
2 puodeliai sauso raudono vyno
2 puodeliai vištienos sultinio
šviežių citrinų sulčių pagal skonį

Veiksmai :

Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol ištirps karamelė, apie 3 minutes. Keptuvę nukelkite nuo ugnies.
Sunkioje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies maišant kepkite briedukus svieste, kol išgaruos skystis – apie 5 minutes. Briedukus kiaurasamčiu perdėkite į kitą indą. Į keptuvę suberkite ropinius svogūnus ir kepkite maišydami, kol pagels. Supilkite vyną ir virkite apie 15 minučių, kol skysčio liks maždaug puodelis.
Supilkite sultinį ir virinkite, kol liks 1¼ puodelio skysčio. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite karamelės mišinį. Į padažą sudėkite briedukus su druska, pipirais, papildomai galite įpilti balzamo actą, po 1 arbatinį šaukštelį vienu kartu, ir citrinų sulčių.

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

XX a. vidurys.
Amerikietis turistas atvyko į Sovietų Sąjungos sostinę Maskvą. Rado gatvėje gazuoto vandens automatą. Įmetė monetą, automatas suburzgė, bet niekas neišbėgo. Įmetė antrą monetą - vėl tas pats.
"O čia gera idėja" - pamanė amerikietis. Taip atsirado lošimo automatai.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą